Just nu har vi inte möjlighet att mötas i våra salonger.
Men behovet av att uppleva dans upphör förstås inte för det!
Här på DH DiGi vill vi låta dig komma närmare de koreografer och dansare. Du kan hitta samtal med koreografer, tips om våra vänners bästa play-innehåll och annat dansrelaterat som du kan förströ dig med i väntan på ”the real thing”.


Nu i veckan skulle Zero Visibility Corp gästspelat hos oss med sin ”Frozen songs” – en dansföreställning inspirerad av den internationella fröbanken på Svalbard.

Här på DH-Digi visar vi nu ett utdrag ur föreställningen samt en dokumentär om kompaniets resa till fröbanken.

Den internationella fröbanken på Svalbard ligger i ett bergrum, 100 meter in i permafrosten på Svalbard. Där inne finns över 840 000 arter från hela världen. Valvet är jordens reservhårddisk för biologisk mångfald. Blir du nyfiken på att veta mer? Gå in och läs och se mer…

SAMTAL

TRAILERS GÄSTSPEL

FRIENDS

Vad finns på andra sceners sidor? Här är ett axplock av det vi hittat.

TIPS FRÅN SVT PLAY:
Alexander Ekmans ”Eskapist”: Balettföreställning från Kungliga operan

Koreografen Alexander Ekman och kompositören Mikael Karlsson bjuder tillsammans med 36 dansare på spektakulära överraskningar, fest och humor. Mitt i flödet av vackra melodier och fantasifulla kostymer kliver en livsnjutare fram: Eskapisten. En föreställning som visades på Kungliga operan under 2019.

Operan Play

Dramaten Play

KULTURHUSET STADSTEATERNS PLAYSIDA

Unga Klara On Demand

HemmaOperan – GöteborgsOperan

SVT Scen

LIKES

Vi har grävt runt på nätet åt dig och hittat några grejer som vi verkligen gillar.

Dansfilm på SVT Play: Juck

Maj 2015 kunde du se dem på vår stora scen. JUCK är en rörelse, JUCK är aktivism, JUCK är makt, JUCK är inte oops I did it again, JUCK är dans. JUCK är.

Svensk danskortfilm från 2018. JUCK är dansgruppen som slog igenom 2013 med en viral video där de tänjde på gränserna för hur den kvinnliga kroppen får uttrycka sig och ta plats. Sedan dess har de juckat världen över. I en film som pendlar mellan dokumentär, dans och fiktion ställs frågan: vad är femininitet? Regi: Julia Gumpert, Olivia Kastebring och Ulrika Bandiera.

One more thing…

... också lite annat smått och gott som vi bara inte kan undanhålla er. Mycket nöje med veckans tips: robotyoga med Dansens Hus-aktuella roboten Alex och koreografen Robin Jonsson. Ljuvligt vilsamt i karantäntider.

Nu kan du testa robotyoga tillsammans med roboten Alex och människan Robin hemifrån. Rulla ut en yogamatta om du har, eller ta någonting annat som är lite mjukt. Dra igång vår robotyoga på valfri skärm (TV, padda eller mobil).
Tack till Tekniska museet som producerat denna fantasiska idé.

Uppsala Stadsteater

MOMENT:Teater

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Mer information

Jag förstår

Information med anledning av coronaviruset. Läs mer.

Stäng

ad