KÖP

21–22 APR 2016

TAO Dance Theater
6 & 7

Fascinerande och suggestivt av Kinas ledande danskompani

Med verken 6 och 7 fortsätter koreografen Tao Ye att utforska den mänskliga kroppens potential och pressar den till det extrema bortom förväntningar och begränsningar.

Dansarna rör sig i en dynamisk och hypnotiserande horisont i ett skiftande ljuslandskap till musik av en av Kinas ledande indierock-artister, Xiao He. På Dansens Hus visades 6 2014 och återkommer nu helt omarbetat tillsammans med det kompletterande verket 7 som fortsätter utforska kroppens möjligheter som en synkron naturkraft. Musiken är nu ett ljudlandskap komponerat av koreografen som skapas av de sju dansarnas röster medan de dansar.

TAO Dance Theater har sedan starten 2008 blivit ett av Kinas mest älskade danskompanier med en utforskande och förnyande roll av den samtida dansen i Kina. Kompaniet har uppträtt i mer än 50 länder på fem kontinenter med sina hypnotiserande föreställningar som ofta förenar dans, musik och bildkonst.

Eftersnack 21 apr

Med koreograf Tao Ye och teaterchef Annelie Gardell

MEDVERKANDE

Verk 6
Koreografi Tao Ye
Musik Xiao He
Dansare TAO Dance Theater
Ljus Ellen Ruge
Kostym Tao Ye, Li Min
På uppdrag av NorrlandsOperan
Med stöd av Umeå 2014, Swedish Arts Council, Swedish Arts Grants Committee Region Västerbotten, China Literature and Art Foundation
Foto Andreas Nilsson
__________________
Verk 7
Koreografi Tao Ye
Musik Tao Ye
Dansare TAO Dance Theatre
Ljus Ma Yue
Kostym Tao Ye, Li Min
På uppdrag av Sadler’s Wells med extra stöd av Adelaide Festival Centre
Utveckling med stöd av Sadler’s Wells New Wave Associates Program
Foto Fan Xi

”6” hade premiär på NorrlandsOperan under namnet “The Sami Chinese Project” och invigde Umeå som europeisk kulturhuvudstad 2014.

”7” hade premiär på OzAsia Festival och Adelaide Festival Centre 19 september 2014.