KÖP

18–19 FEB

Compagnie Yoann Bourgeois (FRA)
Celui qui tombe

Fransk nycirkus som utmanar balansen till toner av Sinatra och Callas.

Mitt på scen svävar en sex kvadratmeter stor plattform snillrikt monterad för att skapa och utsätta artisterna för obalans. Sex akrobater bebor den svävande plattformsvärlden som utsätts för konstanta prövningar. Deras värld gungar och svajar och de kämpar med att återfå balansen i en tillvaro som hela tiden hotar att rämna under deras fötter. De faller, reser sig, tappar balansen, trillar och reser sig igen. Den konstanta kampen efter att uppnå balans är en fantastisk metafor för livet och människans kamp för överlevnad och anpassning.

Franska Compagnie Yoann Bourgeois är ett hyllat och rosat nycirkuskompani kända för att ligga steget före och gå i bräschen för cirkusgenrens utveckling. Styrkan och skönheten i Yoann Bourgeuois föreställningar ligger i hur elegant hans syr ihop motsatser. I Celui qui tombe låter han sex artister från olika cirkusdiscipliner utforska och jonglera med balans. Vi är vana att se artister jonglerar med objekt – i Yoann Bourgeois tappning är det akrobaterna som blir jonglerade av yttre krafter och omständigheter. Allt till tonerna av Dido och Aeneas, Sinatra och Callas.

Klicka på den här länken så kommer du till kompaniets hemsida och kan läsa mer.

”A poetic creation... It is impossible not to fall for its charm”

Time out Paris

MEDVERKANDE

Koncept och koreograf: Yoann Bourgeois
Assistent: Marie Fonte
Artister: Mathieu Bleton, Julien Cramillet, Marie Fonte, Dimitri Jourde / Jean-Baptiste André, Elise Legros et Vania Vaneau / Francesca Ziviani
Ljusmästare: Adèle Grépinet
Ljuddesign: Benoît Marchand
Kostym: Ginette
Teknikansvarig: Pierre Robelin
Produktionsledare: Christine Fernet, Maud Rattaggi
Ljudmästare: Antoine Garry
Administration: Pascale Chaumet
Foto: Géraldine Aresteanu
Ljusdesign: Magali Larché / Julien Louisgrand
Regissör: David Hanse
Regissör för plattform: Alexis Rostain