KÖP

8 & 9 sep 2017

Sebastian Lingserius
Kroppsmaskiner

8 september har Sebastian Lingserius urpremiär för nya föreställningen "Kroppsmaskiner" - en kväll med queer-chauvinister, barnsliga vuxna, följa john-lekar och en undran om hur människans kropp och sinne ska organisera sig i vår samtid.

Kroppsmaskiner är en samtidsanalys. En föreställning som spekulerar om alternativa livsbetingelser, med hybrider, cyborgs, råttor, queer-chauvinister, och barnsligt vuxna barn.
Ett verk som undrar över hur människans kroppsliga och mentala beståndsdelar är organiserade i vår samtid.

En analys av kroppens relation till staden, till hälsan, till vanor och konventioner – till sig själv och andra, och till gränsdragningar. Ett drama där synkronisering, kitsch, och barnsliga följa-john-lekar är några av ingredienserna.

Vi utlovar delikata dansare, filmer, övervakningskameror, robotar och radiostyrda pansarvagnar, i ett stort sceniskt jitterbugg. Välkomna till dansens och kroppens Verklighetsmaskiner!

Foto: Nadja Voorham

Foto: Nadja Voorham

OM SEBASTIAN LINGSERIUS

Sebastian Lingserius,  koreograf och dansare, startade sin koreografiska plattform KASS produktion 2011, efter avslutad Masterutbildning i koreografi vid Danshögskolan i Stockholm (2008-2010). Sebastian har under de senaste åren varit verksam och skapat en mängd olika föreställningar med samproduktioner på bland annat Dansens Hus, MDT och WELD. Han har också gjort installationsverk på bibliotek och konstgallerier samt undervisat och givit workshops på bland annat Danshögskolan och DC Stockholm.

KÖP

Biljetter

Ambassadörsbiljetter

Praktisk info

Längd: 50 min
Visas på: Lilla scen

”Likt en finurlig filosof tvingar han oss att tänka i nya banor, upptäcka fysiska och rumsliga sensationer”

SvD 2014

Dans i flerpack

Föreställningen 8 sep ingår i vårt Premiärpaket. Bli dansens premiärlejon nummer ett och få bästa platsen på tre Sverigepremiärer, vi bjuder på bubbel.

Eftersnack 9 sep

Stanna kvar! Efter föreställningen sker ett eftersnack med koreografen Sebastian Lingserius och Katja Seitajoki.

MEDVERKANDE

Koreografi Sebastian Lingserius
Scenografi Chrisander Brun
Ljus Chrisander Brun
Musik Franz Edvard Cedrins
Dansare Caroline Byström
Noah Hellwig
Love Kjällman
Katrine Johansen
Foto Danae Economou
Med stöd av Statens Kulturråd
Stockholms Stads Kulturförvaltning