KÖP

14–21 aug 2015

Cirkus Cirkör
Underart

Underart bygger på regissören Olle Strandbergs egen historia om en krasch. En omskakande, omvälvande smäll som skulle kunnat vara slutet. Istället blir det en omstart och en väg framåt. Underart är en lustfylld hyllning till det som händer efter en kraschlandning. Till det som händer tack vare en kraschlandning.

I Underart medverkar sju artister som alla har en anknytning till Olles krasch. Med erfarenheter från världens främsta cirkusscener blandar de balansakter, akrobatik, street dance, jonglering och intensiva fikapauser med specialskriven livemusik. Inspirerade av sina egna och varandras krasch-landningar hittar artisterna nya, lustfyllda och oväntade sätt att utforska misslyckandet. På scen medverkar också musikduon Ripple & Murmur med sin specialskrivna episka indiepop.

”Man står i ruinerna av sina höga ambitioner och målsättningar. Man försöker instinktivt att återskapa dem. Efter år av slit kommer den omskakande insikten att man har byggt någonting helt annat. Först då inser man att man inte längre är densamma. Uppgivenheten. Sorgen över att man inte skapade en monteringsanvisning när man hade chansen. Och sen acceptansen och utforskandet av det nya.” Olle Strandberg

Minidokumentär om Underart

Läs mer

VI TROR ATT DU OCKSÅ GILLAR:

SVANSJÖN 9–20 DEC 2015

KÖP

Biljetter

Föreställningen visas på

Stora scen

MEDVERKANDE

Christopher Schlunk
Methinee Wongtrakoon
Iris Pelz
Matias Salmenaho
Alexander Dam
Anna Ahnlund
Andreas Tengblad