KÖP

10–12 NOV 2015

SU-EN
VORACIOUS

Hunger, åtrå, begär, törst och desperation. Sveriges främsta butohkonstnär SU-EN förkroppsligar allt detta i Voracious som har urpremiär på Dansens Hus.

SU-EN är en förgrundsgestalt inom den svenska butohn och också den som har tagit konstformen till Sverige. I några av sina tidigare verk har hon gett sig i kast med fysiska och poetiska begrepp som sprickor (Cracks, 2008), ljuvlighet (Luscious, 2009), rodnande (Blush, 2010) och sot (Soot, 2011). Nu har turen kommit till hunger.

Voracious tar avstamp i kroppens starka fysiska relation till världen genom dessa instinkter och drivkrafter. Något dör så att något kan leva. En evig cirkel av liv och död. Tillsammans med elektroakustiska musikern Lise-Lotte Norelius och videokonstnären Rickard Sporrong skapar SU-EN en föreställning där rösten har en stor plats. Såväl i koreografin som i musiken. Vare sig det är andning, skrik eller gnyenden.

KÖP

Biljetter

FÖRESTÄLLNINGEN VISAS PÅ

Lilla scen

MEDVERKANDE

Koreografi SU-EN
Medverkande SU-EN, KAI-EN, Gabriel Bohm Calles, Marlen Sunna, Madeleine Holmlund
Musik Lise-Lotte Norelius
Ljus Ulrich Ruchlinski
Röstkomposition SU-EN
Kostym och rum: SU-EN
Bilder från videoverk SU-EN & Rickard Sporrong
Koreografiassistent KAI-EN
Fotografi Gunnar H Stening
Videoverk: SU-EN och Rickard Sporrong
Videoprogrammering för scen: Rickard Sporrong/Rrong Production
Med stöd av: Uppsala kommuns kulturnämnd, Statens Kulturråd, Konstnärsnämnden - SU-EN har erhållit 10-årigt arbetsstipendium från Konstnärsnämnden.