Exchange Perspectives 2017

Välkommen till konferensen exChange Perspectives! Vi vill skaka om, byta perspektiv, synliggöra och utmana de kroppsnormer som präglar dansvärlden idag, på scener såväl som på utbildningar. Markera 20 & 21 februari i kalendern.


Konferensen exChange Perspectives är två givande dagar där vi lyfter frågor om hur vi kan göra dansfältet mer tillgängligt för en mångfald av kroppar med olika former, förutsättningar och funktionaliteter. Hur kan dansutbildningar bli mera inkluderande? Hur kan scener och arrangörer bredda sin repertoar gällande integrerad dans?

Som en del av konferensen visas också två föreställningar: “Blue Java” av Sindri Runudde och Tanja Andersson samt “(im)perfekta koreografier av c.off i samproduktion med ccap.


Syftet med konferensen exChange Perspectives är att möjliggöra ett kunskaps- och inspirationsutbyte kring frågor som rör danskonsten och våra kroppars olika form, färg samt funktionalitet med fokus på inkludering och exkludering. Den arrangerades första gången 2015.

Bilderna i kollaget överst är tagna av: José Figueroa

PRIS

Biljettpriset för konferensen är 700 kr (inkl serviceavgift), i priset ingår två dagars konferensprogram, föreställningsbiljetter, fika båda dagarna samt lunch den 21 februari.

Om du har några allergier eller behov av specialkost, vänligen kontakta katja.seitajoki@dansenshus.se

När & Var

20 FEB DOCH Dans och cirkushögskolan, Brinellvägen 58 vid KTH Campus,  Stockholm
21 FEB Dansens Hus Lilla scen, Barnhusgatan 14 vid Norra Bantorget, Stockholm

Tillgänglighet

Rullstolsburna gäster ber vi vänligen att anmäla sig via Dansens Hus biljettkassa. Ring 08-508 990 90 eller maila till biljett@dansenshus.se
På Dansens Hus finns hiss till Lilla scen. Lokalen är utrustad med Assistive Listening Systems.

arrangeras av

exChange Perspectives 2017 arrangeras av Dansens Hus i samarbete med DOCH Dans och Cirkushögskolan/Stockholms konstnärliga högskola och EDN European Dancehouse Network.

bild