Mer om Robin Jonsson

Kommande föreställningar

Robin Jonsson har skapat och turnerat verk efter att han studerade färdigt på P.A.R.T.S. i Bryssel 2008. Flera av verken som han skapade under studietiden fortsatte turnera under flera år såsom ”Super Conflict” och ”I Believe I Can see the future”. Dessa verk tillsammans med Simulations baserades på en extremt noggrann kopiering och sedan simulering av virtuella karaktärer ur tv-spel, animation och liknande medier.

Senare arbetade han på liknande sätt med Zombier och rent skådespeleri i The Hollows 1 och 2, den senare hade premiär här på Dansens Hus, och de tidigare på MDT.

En gemensam nämnare för alla Robins verk är dekonstruerandet av hur mänskliga kroppar representeras artificiellt, i form av animation, dockor eller robotar.
– Mitt intresse fokuserar på konstruktionen och representationen av dessa virtuella kroppar, deras beteenden, deras rörelsekvalitéer, fysik och fysiologi. Till exempel hur rörelser och förhållandet till gravitationen simuleras eller hur de har skapats för att framstå som naturliga i sina rörelsescheman.

Sedan några år har Robin fokuserat sitt arbete på mänskligt formade robotar och på vad de kan tillföra till scenkonstfältet i föreställningarna ”The most human” och nu aktuella ”Other than human” som har urpremiär på Dansens Hus i april 2020.