Här kan du hitta spännande samtal med koreografer, vi tipsar om våra vänners bästa play-innehåll och annat dansrelaterat som du kan förströ dig med i väntan på ”the real thing”.


”Hallå där” – en serie samtal med personer från olika delar av vår värld: koreografer, dansare, administratörer, arrangörer…. Syftet är att ge en inblick i vad som händer i branschen just nu, och hur planerna ser ut för framtiden.

Det är omtumlande tider som vi verkar i just nu. Och vi som jobbar inom scenkonstområdet berörs alla på olika vis. Här på Dansens Hus har vi fått ställa in samtliga publika arrangemang under våren. Men vi jobbar nu på andra sätt för att sprida danskonsten digitalt. Bland annat genom vår digitala plattform DH-DiGi. 

Du kan även lyssna på denna samtalsserie i form av en podcast som du hittar på SPOTIFY

HALLÅ DÄR:

SAMTAL

TRAILERS GÄSTSPEL


FRIENDS

Vad finns på andra sceners sidor? Här är ett axplock av det vi hittat.

Närheten på distans

Under våren skulle Riksteaterns huskoreograf Tove Sahlin med ensemble turnerat med produktionen Närheten. När turnén blev inställd blev det istället ett digitalt projekt med fem korta filmer, inspirerade av scenföreställningen Närheten. Musiken är komponerad av Josefine Runsteen som tonsatt texter av Jonas Brun. Visst kan man vara nära trots att man är långt ifrån? Närheten på Distans, finns att se på Facebook.

Följ Närheten på distans

Operan Play

Dramaten Play

KULTURHUSET STADSTEATERNS PLAYSIDA

Unga Klara On Demand

HemmaOperan – GöteborgsOperan

Riksteatern play

SVT Scen

Skånes Dansteater – SDT PLAY

Cirkörs digitala cirkusmanege


LIKES

Vi har grävt runt på nätet åt dig
och hittat några grejer som vi verkligen gillar.

Alexander Whitley Dance Company: 8 Minutes

Det tar bara åtta minuter för solljus att resa 93 miljoner miles till jorden. I detta unika samarbete med forskare från STFC RAL Space tar koreografen Alexander Whitley inspiration från solvetenskaplig forskning och dess fantastiska bilder för att belysa vårt förhållande till solen.

Fördjupade tittare i en rik miljö av dans, musik och bild, 8 minuter tar dig på en hisnande resa genom universum och avslöjar skönheten och dramatiken i stjärnan som ger oss liv.

Denna kritikerrosade produktion, som hade premiär vid Sadler’s Wells 2017, har en speciellt skapad poäng av den elektroakustiska musikinnovatorn Daniel Wohl och en bakgrund med fängslande bilder från BAFTA-prisbelönta bildkonstnär Tal Rosner.

Tillgängligt att se till fredag 22 maj 2020, 19.30 BST.

Del av Sadlers Wells Digital Stage: www.sadlerswells.com/whats-on/2020/digital-stage/


One more thing…

... också lite annat smått och gott som vi bara inte kan undanhålla er. Mycket nöje med veckans tips!

Koreografen Helena Franzén

Helena Franzén är en av Sveriges främsta koreografer inom modern dans. Hon gör allt för att dansarnas personligheter ska lysa igenom. Filmen följer Helena Franzéns arbete i ett universum där det talade ordet saknar betydelse.

Uppsala Stadsteater


Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Mer information

Jag förstår

ad