Hallå där


Dansens Hus checkar in med dans-Sverige. ”Hallå där” är en serie samtal med personer från olika delar av vår värld: koreografer, dansare, administratörer och arrangörer. Syftet är att ge en inblick i vad som händer i branschen just nu, och hur planerna ser ut för framtiden. Intervjuerna spelades in under perioden mars-juni 2020.

Du kan även lyssna på denna samtalsserie i form av en podcast som du hittar på SPOTIFY

HALLÅ DÄR 2020

Charlotta Öfverholm – Vi måste stå upp för vilka vi är…

Charlotta startade sitt kompani Jus de la Vie 1995 och har skapat mer än 25 produktioner som turnérat världen över. Hennes verk beskrivs som fysisk dansteater med djup, ironi, brutalitet och humor.

Ta del av samtalet

Carina Norée – Att vi ser och stödjer de fria aktörerna…

Carina är verksamhetsledare för Dansnät Sverige som är ett nationellt nätverk för den samtida danskonsten och dess publik.

Ta del av samtalet

Lauri Lohi – The whole world is on a pause a bit…

Vi samtalar med Lauri, konstnärlig ledare för projektet Room 02:53, och Jérémy Gaudibert, Marvil Iglesias om deras process.

Ta del av samtalet

Mira Helenius – Är inte detta en fantastisk chans…

Mira är konstnärligledare och VD för Skånes Dansteater, vi samtalar om deras digitala satsningar och hur denna ger möjlighet att prova dans hemma.

Ta del av samtalet

Pontus Lidberg – Vi fortsätter nästa säsong också.

Pontus är koreograf och konstnärlig ledare för Dansk Dansteater. Han skulle ju ha besökt oss med sitt verk Siren. Vi pratar om detta och hur denna pandemi drabbar ett internationellt kompani

Ta del av samtalet

Anna Öberg – Jag drabbas mycket av de berättelser…

Anna Öberg har sina rötter inom folkdansen och har sedan sin examen på Dans och Cirkushögskolan arbetat målmedvetet med att konstnärligt förnya och utveckla genren på ett mycket spännande sätt.

Ta del av samtalet

Jan Åström – Dansvärlden kommer inte att bli sig själv…

I detta avsnitt samtalar vi med Jan Åström konstnärlig ledare och rektor på Balettakademien.

Ta del av samtalet

Ellinor Ljungkvist – Jag hade tur…

Ellinor är dansare och koreograf . Hon var senast hos oss med sin produktion Angry Stories, nu får vi höra henne prata om två nya produktioner.

Ta del av samtalet

Tilde Björfors – Det är en balansgång…

I detta avsnitt får du chansen att lyssna till Tilde, grundare till Cirkus Cirkör och även Årets Ganneviksstipendiat inom kategorin teater.

Ta del av samtalet

Sofia Södergård – Det blir tydligt hur viktig kulturen är…

I detta avsnitt träffar vi Sofia Södergård som är aktuell med en höstturné av föreställningen Slick som också besökt Dansens Hus.

Ta del av samtalet

Mia Larsson – Viktigt uppdrag att det blir en kontinuitet…

I detta avsnitt träffar vi Mia Larrson som är Danschef på Riksteatern. Ett spännande samtal om Riksteaterns uppdrag att sprida dansen samt ge koreografer utrymme att utveckla sin konst.

Ta del av samtalet

ad