Dansens Hus söker en digital kommunikatör som kan vässa vår närvaro i sociala medier. Du kommer att jobba med två huvudfält: sociala medier och webb.


Rollens innehåll:
Du är vår expert på kommunikation i digitala medier! Du har ett helhetsansvar för strategi, planering, genomförande och uppföljning av vår kommunikation i digitala kanaler. Ditt uppdrag är att göra vårt innehåll så spännande, relevant och effektivt som möjligt. Du har en god strategisk förståelse för hur vi med hjälp av digitala medier kan fördjupa relationen till våra lojala besökare, såväl som hur vi ska kunna nå nya målgrupper. Du ingår i Dansens Hus kommunikationsavdelning och rapporterar till kommunikationschefen.

Du kommer bland annat att arbeta med:
– Innehåll till Dansens Hus sociala medier – från idé till uppföljning.
– Innehåll och strategisk utveckling av dansenshus.se
– Rörlig bild och filmproduktion
– Grafisk formgivning av enklare trycksaker

Vem är du?
Du är en kreativ och prestigelös person med minst 5 års erfarenhet av en liknande roll i en idédriven organisation eller byrå.
Du är en driven skribent som har förmåga att snabbt skriva ihop slagkraftiga texter.
Du har ett bra öga för bild och form, och kan fota och filma samt redigera så att materialet blir klart för publicering.
Du trivs med att växla mellan strategiskt och operativt fokus. Har förmåga att driva frågor självständigt, men är också mån om vårt gemensamma arbete i teamet. Du är snabb, stresstålig, noggrann och full av roliga idéer. Vi är en liten organisation vilket gör att alla på avdelningen också måste vara beredda att hugga in där det behövs. Och inte minst; du jobbar med humor och glädje.

Relevant högskoleutbildning eller motsvarande är ett krav.
Du har mycket goda kunskaper i Adobe Creative Cloud.
Eftersom vi i stor utsträckning arbetar med internationella kontakter är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Vid frågor, kontakta:
Kommunikationschef Susanne Wibert susanne.wibert@dansenshus.se
Facklig representant DIK: Jennie Lindell jennie.lindell@dansenshus.se

Varaktighet: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde i augusti 2018 eller efter överenskommelse. Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Ansökan: Sista ansökningsdag är 2018-05-06. Observera att urval och intervjuer sker löpande, och att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Kortfattad ansökan med CV, kort personligt brev (max 1 A4), löneanspråk samt referenspersoner skickas till rekrytering-kommunikation@dansenshus.se
Märk din ansökan och CV med ditt namn samt kommunikatör

Vi undanber oss kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


Dansens Hus är Nordens största gästspelscen för samtida dans. Varje år presenterar vi mellan 30-40 nationella och internationella gästspel på våra två scener. Vårt hus ligger vid Norra Bantorget, mitt i Stockholm. På Dansens Hus arbetar cirka 25 personer.