Scenkonst med omtanke


Sidan uppdaterades 2021-11-29

Från 1 december krävs vaccinationsbevis för att besöka Dansens Hus

Från och med 1 december måste du som är över 18 år visa ett vaccinationsbevis för att komma till våra föreställningar. Då inför myndigheterna ett krav på vaccinationsbevis för allmänna sammankomster inomhus med mer än 100 deltagare, vilket innefattar till exempel scenkonstföreställningar.

Vaccinationsbevis krävs för samtliga scener på Dansens Hus, även om publikantalet skulle understiga 100 personer. Detta för att vi vill ha ett enhetligt system och göra alla besök så trygga som möjligt.

Hur kommer det praktiskt att gå till när jag kommer till Dansens Hus?
Vi kommer att scanna vaccinationsbeviset i entrédörren in till Dansens Hus. Tänk på att komma i god tid och ha ditt vaccinationsbevis samt legitimation redo. Kom i god tid – inpasseringen kan ta längre tid än normalt. Entrén öppnar en timme innan föreställningsstart.

Jag är 16 år. Behöver jag visa ett vaccinationsbevis?
Nej det är bara personer över 18 år som omfattas av den nya regeln. Men vi ber dig som är mellan 15 och 18 år att ha med dig legitimation för att styrka din ålder.

Vad händer om jag kommer till er men inte har något vaccinationsbevis att visa upp?
Kan du inte visa upp ett giltigt vaccinationsbevis har vi tyvärr inte möjlighet att låta dig se föreställningen.

Hur skaffar jag ett vaccinationsbevis?
Ett vaccinationsbevis ordnar du enkelt via www.covidbevis.se.

Jag har biljetter till en föreställning i vinter men är inte vaccinerad. Vad gör jag nu?
Om du saknar vaccinationsbevis och har biljetter till en föreställning efter 1 december har du möjlighet att boka om till ett senare tillfälle, få beloppet insatt på ett presentkort eller återlösa biljetten. Hör av dig till oss igen så hjälper vi dig med detta. Sista datum att få pengar tillbaka är den 30/11.

Jag kan inte vaccinera mig av medicinska skäl. Vad gäller för mig?
Om du av medicinska skäl inte kan vaccinera dig behöver du visa upp ett läkarintyg som styrker detta. Ta med intyg samt legitimation.

Jag har ett tillfrisknandebevis. Kan jag visa det?
Nej, det är endast vaccinationsbevis som gäller. Det räcker inte att visa upp ett negativt covidtest, tillfrisknandebevis, antikroppstest eller ett vaccinationskort du fått vid vaccinering.

Jag har vaccinerat mig utomlands, kan jag få ett vaccinationsbevis?
EU-medborgare kan använda sina nationella covidbevis. På E-hälsomyndighetens hemsida finns en lista över de länder som har godkända vaccinationsbevis. Till E-hälsomyndighetens webbplats

FLER FRÅGOR OCH SVAR
Här finns svar på några av de vanligaste frågorna om vaccinationsbevis

Generösa köpvillkor under 2021

Vi kommer att behålla våra utökade köpevillkor under hela 2021. Detta innebär att om du har en biljett till någon av våra föreställningar men känner dig sjuk, så har du möjlighet att boka om, eller byta till presentkort ända till kl 12.00 på föreställningsdagen. Vid inställd föreställning får du alltid dina pengar tillbaka. Vi ber också dig som känner minsta sjukdomssymptom att stanna hemma i minst två dagar efter att symptomen försvunnit. Folkhälsomyndigheten

Vi följer myndigheternas bedömningar och rekommendationer fortlöpande och har en beredskap för att agera skyndsamt vid nya direktiv från myndigheterna.

Scenkonsten tar coronapandemin på största allvar. Därför anpassar vi verksamheten för att du som publik ska kunna känna dig trygg. Läs mer om Svensk scenkonsts arbete för säkra evenemang

Hör av dig till oss!

Vår kundservice når du på telefon onsdag-fredag kl 13.00-15.00. Telefonnumret är 08- 508 990 90. Du kan också e-posta på [email protected]
Tveka inte att höra av dig om du har funderingar.
Våra biljettkassor i foajérna kommer i höst att vara öppen i samband med föreställningarna – kassan öppnar 1 timme innan föreställningsstart.

Vanliga frågor och svar

Hur många biljetter säljer ni på varje föreställning?

Får jag pengar tillbaka om jag blir sjuk och måste ställa in mitt besök?

Får jag pengar tillbaka om en föreställning blir inställd?

Har du en fråga som vi inte svarat på? Hör av dig till oss så återkopplar vi till dig så fort vi kan! Tel: 08-508 990 90 eller [email protected]

ad