3-4 april 2020 (Lilla scenen)

## INSTÄLLD ##
Hagar Malin Hellkvist Sellén (SWE) Bättre folk

Det har äntligen blivit dags för en nypremiär av Bättre folk!
Verket med fyra oemotståndliga karaktärer
bär på både sin historia och samtidsrelevans.


Biljetter & info

Spelas på: Lilla scen
Föreställningslängd: 80 min inkl paus

Vi måste tyvärr meddela att nästa veckas föreställning ”Bättre folk” är inställd.

Har du en biljett till föreställningen kommer du Inom kort kommer du att få ett mail ifrån vår biljettleverantör Ticketmaster som beskriver hur du kommer att få tillbaka dina pengar.
Kontrollera gärna den e-postadress som du har registrerad hos Ticketmaster så att den är aktiv, och att det är en adress som du regelbundet läser.


Utgångspunkten befinner sig fortfarande i det gränsland där mänskliga värderingar förhandlas. Vad är egentligen möjligt, vad är omöjligt – och var går gränsen mellan dessa två?

Kvällen bjuder på ett stycke queer scenkonst som väljer att utforska identitet och sexualitet genom normkreativa perspektiv.

Bättre folk hade urpremiär 2006 på Norrlandsoperan i Umeå. Ett banbrytande verk som plöjde ny mark inom det samtida koreografifältet. Verkets fyra karaktärer golvade dansscenen med sin envist juckande discodans, sitt gränsöverskridande könsuttryck och sitt dekonstruerande av hoppet som rörelse.

Originalensemble Emelie Garbers, Audrey Jade Littman, Heidi Lehtoranta och Marianne Kjærsund. Konstnärlig rådgivning Minna Elif Wendin. Producent Magnus Nordberg och Åsa Edgren. Produktion MHS och Loco Motion i samproduktion med Norrlandsoperan och stöd av Framtidens Kultur.

Med stöd av Kulturrådet. Residens och turné Dansnät Sverige.

 

*/ Foton på föreställningen är ifrån originaluppförandet, med dansarna Audrey Jade Thompson, Marianne Kjærsund, Heidi Lehtoranta, Emelie Garbers