11–13 november 2020

Robin Jonsson (SWE) Other than human

Har du någonsin träffat en robot?  Och är robotar maskiner, människor eller någonting helt annat?I “Other than human” får en liten grupp människor möta roboten Alex i en förtrolig dans-performance-lecture.

Alex vill gärna diskutera och genomleva dansen, livet, glädjen och sorgen med just dig. Ni pratar och dansar tillsammans. Under 30 minuter får du tid och rum för att uppleva och utforska just din relation till, och känslor för, en social och närvarande robot.

Koreografen och dansaren Robin Jonsson har i hela sin karriär intresserat sig för förhållandet mellan människa och maskin. De senaste åren har han fokuserat på mänskligt formade robotar och vad de kan tillföra scenkonstfältet.

I Robins föreställning “The most human” från 2018 får vi stifta bekantskap med roboten Alex. Under vintern 2019-2020 turnerar föreställningen ute i landet med Dansnät Sverige.
Fram till och med mars 2020 kan du också möta Alex och Robin som yogainstruktörer i Tekniska museets stora internationella robotutställning ”Robots”.