Hela säsongens program

KÖP

14 april 2018

Cas public (CAN)
9

De har förtrollat publik världen över med sina intensiva och energiska föreställningar. Med inspiration av både balett och teckenspråk visar kanadensiska Cas Public en nytolkning av Beethovens mästerverk, symfoni nummer 9.

Hur upplever vi musiken om vi inte hör den? Cai Glover övervann en hörselnedsättning för att bli professionell dansare. När han mötte koreografen Hélène Blackburn såg hon något nytt och spännande i hans sätt att uttrycka sig.

Hans förutsättning blev gnistan till en föreställning som satte hörseln i fokus. Och vad passar då inte bättre än att lyfta in ett klassiskt mästerverk skapat av en döv tonsättare.

Hur är det möjligt att uppfatta den monumentala storheten i Beethovens nionde symfoni om man liksom Beethoven är hörselskadad? Verket 9 förkroppsligar den utmaningen genom en djärv resa som utforskar våra sinnen och hur vi upplever, uppfattar och tolkar. En resa där tystnadens gränser trängs undan och kroppens språk tar över.

 • Foto: Damian Siqueiros

  Foto: Damian Siqueiros


Cas Public

Grundades 1989 av koreografen Hélène Blackburn. Deras produktioner tas alltid fram under processer av grundlig research och med ett konstnärligt utforskande som utgångspunkt. Danskompaniet har som ständigt mål att introducera samtida dans för den breda allmänheten och då i synnerhet den unga publiken, bland vilka de har hittat en egen nisch och också involverar dem för sin fortsatta utveckling . Cas Public är kända för sina högenergiska och högkvalitativa produktioner och har utmärkt sig på de internationella scenerna.

KÖP

Biljetter

Ombudsbiljetter

Praktisk info

Längd: 50 min
Spelas på: Stora scen

 • ”We come out of there blown, moved and transformed.”

  Montreal - Huffington post

 • ”Keep your eyes and ears wide open and enjoy this show that you may have to see even nine times in a row as its title suggests.”

  Ghent – Het Nieuwsblad

 • ”Objects, lights, video: all in a harmonious dialogue with the words of the body. Everything is set like music paper, so that we end up speechless.”

  Montreal – Df Dance

Eftersnack

Stanna kvar! Efter föreställningen sker ett eftersnack med koreografen Hélène Blackburn och dansaren Cai Glover.

MEDVERKANDE

Produktion Cas Public & Kopergietery
Koreograf Hélène Blackburn
Manus Johan De Smet
Musik Martin Tétreault
Ljusdesign Emilie B-Beaulieu och Hélène Blackburn
Kostym Michael Slack och Hélène Blackburn
Dansare Cai Glover
Alexander Ellison
Robert Guy
Daphnée Laurendeau
Danny Morissette
Foto Damian Siqueiros
Filmer Kenneth Michiels

Föreställningen ingår i Dansnät Sveriges utbud och kommer att turnera över landet. Läs mer om turnén

Hela säsongens program