Hela säsongens program

KÖP

3–5 DEC 2015

Carl Olof Berg & Panaibra Gabriel Canda
THE MANCHILD RESEARCH/ Metamorphoses

Koreograferna Carl Olof Berg och Panaibra Gabriel Canda gör varsin djupdykning i maskulinitet, identitet och kulturellt arv.

Carl Olof Berg drar sig inte för att blanda humor med gravallvar. I sina tidigare föreställningar har han tolkat allt från prinsessgymnastik från 60-talet, poplåtar skrivna av män med sitt enmanscoverband Bögen till guidade visningar av herrklubbar. I det nya verket The Manchild Research är utgångspunkten intervjuer med män som pratar om att inte ha barn. Det är en föreställning som tar upp frågor som; Har du någonsin föreställt dig vara gravid, och Vad är sexualitetens funktion?

Den moçambiquanska koreografen Panaibra Gabriel Candas verk behandlar ofta identitet och kulturellt arv. Han har tidigare besökt Dansens Hus med föreställningarna Point of Intersection och The Marrabenta Solos. Där blandade han moçambiquansk gitarrmusik, dans och muntlig berättelse till en uppgörelse med 400 års kolonialism. I sitt nya verk Metamorphoses letar Canda och tre dansare efter ett nytt uttryck och nya sätt att ta sig an det som är ”annorlunda”.

Om exChange Moçambique – Sweden
Föreställningen presenteras inom ramen för exChange Moçambique – Sweden; ett ettårigt konstnärligt utbytesprojekt som vill väcka frågor kring vilka kroppar som syns på scen, vilka normer som råder och hur ett inkluderande perspektiv på kropp och koreografi kan utveckla den samtida och framtida dansens möjligheter. Projektet består även av bl.a. symposiet exChange Perspectives (som ägde rum i mars 2015) och en workshop och filmskapande i Maputo (sommaren 2015). Se dokumentären från workshopen i Maputo av Ylva Henrikson.

Projektet exChange Moçambique – Sweden drivs av Dansens Hus i Stockholm och CulturArte i Maputo, i samarbete med DOCH Dans och Cirkushögskolan/Stockholms konstnärliga högskola och Skånes Dansteater, och genomförs med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse och Svenska Institutet.


VI TROR ATT DU OCKSÅ GILLAR:

AM I 20–21 NOV 2015

KÖP

Biljetter

FÖRESTÄLLNINGEN SPELAS PÅ

Lilla scen

Vill du dela med dig av din historia?

Koreografen Carl Olof Berg söker män som vill prata om barnlöshet. Läs mer här

Stanna kvar på eftersnack!

Efter föreställningen den 3 december håller Katja Seitajoki ett samtal med koreograferna Panaibra Canda och Carl Olof Berg

MEDVERKANDE

Metamorphoses
Koreografi Panaibra Gabriel Canda
Dansare Leia Alberto Mabassp, Vasco Pedro Mirine, Maria Domingos Tembe
Teknik Caldino José Alberto
Producent Ana Lúcia Cruz
Fotografi Jose Figueroa
Kostymöroch scenograf Sara Machado
.
The Manchild Research
Koreografi Carl Olof Berg
Dansare Dan Daw, Sindri Runudde
Scenografi och ljusdesign Chrisander Brun
Teknik Henrik Wenne
Foto Chrisander Brun
Projektassistent Stephen Metcalf

Projekt koordinator: Maria Härenstam

Projektledare exChange Mozambique- Sweden: Katja Seitajoki

Carl Olofberg Stöd

Hela säsongens program