10-11 maj 2019

HOUSE OF PRODIGY Bitch please

"Bitch please, jag ber dig att komma fram!" Välkommen till en helaftons vogueföreställning med nordiska familjen av House of Prodigy.


Biljetter & info

Spelas på: Lilla scenen


Välkommen till en plats för det som är annorlunda, där vi uppmuntras att vara en ”bitch” utan att känna någon skam.

Bitch please är en vogueföreställning där vi blomstrar ut i det feminina, samt uppskattar och hyllar kvinnans kropp. Vi framhäver problematiken i den komiska nedvärderingen av det feminina. Se mig, men kör inte över mig.

En stor dos pussy power för att skapa balans i ett patriarkaliskt samhälle. Detta är berättelser om längtan att få tycka att man är något.
Bitch please, jag ber dig att komma fram! Vi behöver dig.

 

Om House of Prodigy 

Legendariska ”House of Prodigy” grundades 2002 av ”Father Mann Prodigy” och Mother Meeka Prodigy” i Philadelphia, USA. Just nu leds huset av mother Jacen och father Kenyon Prodigy i New York och Philadelphia. Just nu finns drygt 150 prodigys runt om i världen. I Europa cirka 20.
År 2013 blev Ida ”Inxi” Holmlund medlem i ”huset” och var den första Prodigy i Europa. Nu har hon fått titeln som ”Mother Prodigy” i det nordiska kapitlet. Det betyder att hon är ledaren och kan ta in nya medlemmar inom hennes distrikt.
De andra medlemmarna i det nordiska kapitlet är Silva Prodigy, Adrian Prodigy, Miila Prodigy och Katja Prodigy.
Nordiska familjen representerar kategorier som vogue femme, runway, new way, face och body. Dessa element kommer alla fram i föreställningen Bitch please.

 

Voguing

Voguing kommer från den afro- och latin amerikanska HBTQ ballroom scenen som grundades i Harlem, New York under 1960-talet. De svarta var inte välkomna på de vitas drag baler och började därför organisera sina egna. På 1970- talet grundades det första ”huset”, House of Labeija av Mother Crystal Labeija. Därefter började andra drag queens grunda sina egna hus/familjer.
Ett ”House” leds av en ”mother” och/eller ”father”. I ett hus tar man hand om varandra och hjälper varandra att förbereda inför en bal.
Namnet vogue kommer från modetidningen Vogue och kulturen har hämtat  inspiration från fashion, modevisningar och poser.

Ballroom är en en plats för att bli accepterad för den man är, oavsett sexualitet och ursprung. På en bal finns det många olika kategorier och dansen (voguing) är bara en del. Dansstilarna i voguing kategoriseras i Oldway, New way och vogue femme. Man tävlar om att vinna en trofé för sitt hus. En vinst på en bal är inte bara en vinst för personen, utan för hela huset. Som publik är man också delaktig och hejar på sitt hus med de olika ramsorna.

I föreställningen Bitch Please tar House of Prodigy fram alla sina individuella berättelser om varför voguing blev så viktigt för dem.