Hela säsongens program

KÖP

5-6 okt

LATE NIGHT
Björn Säfsten

Välkommen till Late Night - en otyglad helkväll med en mix av sceniska uttryck; dans, performance, ljud och musik. Du möter konstnärer och artister in på bara skinnet. Resultatet är en kväll som du aldrig vet hur den slutar. Bångstyrigt, modigt och lekfullt. För dig som vill uppleva och känna mer scenkonst!

Late Night får finbesök av Björn Säfsten som kl 21:00 visar sitt senaste verk Prologue på Lilla Scen. När dansare Sophie Augot framfört sitt solo tar vi oss vidare ut till Lilla foajén där det blir tebjudning och organisationen FLIM som gästar med artisten Pechblende kl 22:00. Perfekt för mingel och reflektion!

 

björn säfsten – prologue

”Vad bär vi med oss – och vad kan vi kasta av oss?”
Det frågade sig Anja Arnquist, Sophie Augot och Björn Säfsten när de skapade dansverket Introduction 2012. Nu, fem år senare är trion tillbaka med uppföljningen Prologue.

En sökande individ i jakten på ett språk att hålla fast vid. Allt är bara ett spel. Hon omfamnar möjligheterna som möter henne, och låter situationerna forma henne till ett nytt jag. Hon leder sig själv mot någonting nytt, någonting bortom alla clicher och påverkan från omvärlden

I Prologue utforskar Björn Säfsten och Sophie Augot språkets våld. Kroppen och sinnet, och dess samspel ligger öppet blottade. Det är en lek, med både språkets uppbyggnad och kroppens semantik. Ett rollspel där konstruktion och mening slängs sönder och samman.

PECHBLENDE

”The sonics of Pechblende descend from a surface of melancholic harmony to more sinister depths. Acoustic sounds resonate and grind against each other and slow synth modulations imply the secrets lurking inside of the steel-black rock the project takes its name from.”

om björn säfsten

Björn Säfsten är en av våra mest flitiga koreografer som tidigare har gästat Dansens Hus med bland annat verken Introduction och Language Fools. Han är utbildad vid Balettakademien i Stockholm och tog år 2009 emot det ärofyllda Birgit Cullbergstipendiet. De senaste åren har han även arbetat i ett 4 årigt forskningsprojekt på Umeå Konsthögskola tillsammans med filosofen Per Nilsson. Björn skapar koreografisk konst i tätt samarbete med sina konstnärliga team och fokuserar ofta på våra kroppar och sinnen; hur de samspelar, formas och uttrycker sig.

OM SOPHIE AUGOT

Sophie är utbildad på den moderna linjen vid Kungliga Svenska Balettskolan samt den dåvarande ettåriga dansarlinjen vid Danshögskolan DOCH. Hon har efter sin utbildning varit verksam som frilansande dansare med bas i Stockholm och samarbetat med koreografer som Efva Lilja, Martin Forsberg, Stina Nyberg, Cristina Caprioli, Kenneth Kvarnström, Alexander Gottfarb, Anna Källblad, Carl-Olof Berg med flera. Sophie har jobbat till och från med Björn Säfsten sedan 2006. Senaste åren har Sophie medverkat som skådespelare i pjäsen Jag ska vidare i regi av Isak Hjelmskog på Regionteatern i Växjö. Under 2017 går hon den kompletterande skådespelarutbildningen på Stockholms Dramatiska Högskola.

om FLIM

Ambientklubben FLIM, har fått mycket uppmärksamhet under de senaste åren. Med fokus på både vacker elektronisk musik och uppseendeväckande visuals har FLIM skapat en lugn oas för klubbmänniskor som vill mingla, ta det lugnt och njuta av avslappnande ambient, långsamt pulserande rytmer och överraskande bilder.

Med FLiM bygger vi tillsammans ett  rum för vacker musik, kontemplation och så dricker vi te tillsammans!

Håll utkik här på hemsidan för mer information om vilka live-akter som kommer att presenteras dessa två kvällar.

KÖP

Biljetter

Praktisk info

21:00 - Föreställningen Prologue visas på Lilla scen
22:00 - FLIM i Lilla foajén

LATE NIGHT 13-14 okt

Kika även in Late Night med Tony Tran, Antero Hein och Shirley Harthey Ubilla

MEDVERKANDE

Idé, kostymkoncept, scenografi Anja Arnquist
Sophie Augot
Björn Säfsten
Koreografi Björn Säfsten
Dansare Sophie Augot
Ljus SUTODA
Filosof Per Nilsson
Kostymassistent Anna Benettsson
Samproduktion Säfsten Produktion & NorrlandsOperan
Producerat med stöd av Kulturrådet
Stockholms Stad
Konsthögskolan i Umeå
Vetenskapsrådet

Hela säsongens program