18-19 & 21 november 2020 (INSTÄLLT)

Virpi Pahkinen (SWE) Black Rainbow

Black Rainbow är en väg ut för den som stirrat sig blind på
Google Maps. En ciceron, som väljer omvägen och tillåter dansresenären att bli fri.


Biljetter & info

Håll dig uppdaterad om biljettläget! Formulär för att få en notis

Urpremiär på Dansens Hus
Spelas på: Stora scen
Föreställningslängd: 60 min (utan paus)

Biljettpris: Från 97 - 345 SEK
Få upp till 40% rabatt med RÖRELSEN


Virpi Pahkinen har liknats vid ett orakel, en gudinna och en schaman. Precis som Pahkinens tidigare verk utlovar Black Rainbow mysticism och rituell precision. På en scen inramad av mobila tygskulpturer gestaltar fem dansare, däribland Virpi själv, en resa in i kroppen – med Pahkinens omisskännliga rörelsespråk.

De dansare som delar scen med Virpi kommer från en mängd olika discipliner och erfarenheter; en hisnande snabb locking-mästare möter en ballerina på tåspets och en yogi beskriver en barfotameditation i luften. I samspel med Jonas Sjöbloms hypnotiska musik blir Black Rainbow både konkret och gåtfull.

Virpi Pahkinen är dansmystikern som utan tvekan har skapat sitt eget universum.
Hennes dans beskrivs som majestätisk, magisk och mystisk. Vanligtvis uppträder denna globetrotter med världen som hemmascen – i vinter ger hon sig ut på de svenska vägarna. Urpremiären sker här hos oss på Dansens Hus i november, och därefter går föreställningen ut på turné i landet via Dansnät Sverige under våren 2021.

Hennes verk präglas av en intensiv scennärvaro och kan upplevas som närmast sakral. Med sitt skulpturala formspråk och poetiska mantra befäster hon sin position som en av Sveriges mest älskade koreografer – definitivt som den mest kärnfulla och egensinniga.