Hela säsongens program

KÖP

2-4 okt 2018

Gunilla Heilborn (SWE)
Boken

Om minnets och glömskans mekanismer.

På 1500-talet talade alla om italienaren Guilio Camillos magnifika minnesteater. Detta trots att ingen hade sett den. Ryktet sade att den som gick in i den storslagna byggnaden omedelbart skulle förstå hur all kunskap i världen hängde ihop. Byggnaden som bok! En oslagbar tanke i en tid fylld av längtan efter begriplighet. Camillo byggde aldrig klart sin teater. Nu tar Gunilla Heilborn över konstruktionen.

”Boken” är ett fortsatt utvecklande av det sceniska formatet Lecture Performance, som Heilborn påbörjade med sin föreställning The Knowledge (2015). Denna gång står hon på scen tillsammans med en assistent och frågar sig om det är möjligt att konstruera ett system som rymmer hela mänsklighetens minne.

”Boken” är andra delen i Gunilla Heilborns trilogi om minnet som hon startade 2017 med föreställningen ”The Wonderful and The Ordinary”.

MER OM: GUNILLA HEILBORN

Koreografen och filmskaparen Gunilla Heilborn har hyllats för sina unika föreställningar spetsade med humor och träffande ironi. Intelligent och poetiskt upplöser hon gränsen mellan allvar och humor.
Gunilla Heilborns unika sätt att kombinera text, video och bild har gett henne en ställning som en av Sveriges mest intressanta scen- och filmartister. Hon har
flera gånger Guldbaggenominerats för sina kortfilmer och vann 2007 med filmen ”Hur man gör.”

Hennes senaste sceniska verk var ”The Wonderful and the Ordinary” som var ett samarbete mellan Gunilla och den österrikiska teatergruppen Theater Im Bahnhof. Föreställningen hade Sverigepremiär i september 2017 på Dansens Hus.
Hon har också gjort föreställningar på bland annat Kulturhuset Stadsteatern

Eftersnack 3 okt

Stanna kvar! Efter föreställningen sker ett eftersnack med koreografen Gunilla Heilborn

MEDVERKANDE

Idé, text & iscensättning Gunilla Heilborn
Rum, objekt & kläder Katarina Wiklund
På scen Gunilla Heilborn, Louise Peterhoff
Ljus Susanna Hedin, Lumination of Sweden
Samproducenter Norrlandsoperan, Place des Arts Montréal
Stöd från Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Stockholm Stads Kulturförvaltning

Hela säsongens program