Hela säsongens program

KÖP

14 & 15 sep 2017

Cristina Caprioli
A Line_up

En fejkad musikal om jakten på uppmärksamhet.

Tio dansare och en sångerska ställer sig på rad för att sjunga och dansa sina – och våra – drömmar och rädslor. Den klassiska musikalen A Chorus Line har plockats isär och blivit A Line_up – tralliga låtar, gripande berättelser och swag i otakt.

För koreografin står Cristina Caprioli, en av Sveriges mest utmanande och betydelsefulla koreografer. Trots att hon har en kritisk inställning till stereotyper och glittrig yta fascineras hon av musikalgenren. Speciellt gäller det A Chorus Line som var nyskapande för sin tid, då den gjorde det personliga till allmän underhållning. Något som är vardag i dagens dokusåpor och sociala medier, men som då var helt nytt. I stället för en färdig dansföreställning var musikalen en iscensatt uttagning med en rad uppställda dansare som slogs om jobbet i en dansshow. Deras berättelser och livsöden utgjorde grunden för föreställningen.

I A Line_up har Cristina Caprioli tillsammans med en skara kloka dansare iscensatt en helt ny föreställning som bygger på de medverkandes egna fantasier och erfarenheter. Det blir gripande texter, rörelse och musik med swag och groove. Tillsammans dansar de A Line_up, en annan sorts musikal.

”Jag verkar inom vår tids koreografi, och är fascinerad av musikalgenren. Och trots att jag är kritisk mot all ”underhållning” i form av snabb konsumtion, konventionella narrativ, stereotyper och sentimentalt glitter, förundras jag över musikalens underhållningskraft.”, säger Cristina Caprioli.

A Line_Up hade urpremiär på Norrlandsoperan i april 2017. Efter föreställningarna på Dansens Hus kommer den nu att gå på turné ut i landet tillsammans med Riksteatern.

PRESSKLIPP

Reportage i SR:s Kulturnytt

Foto: Maryam Barari

Foto: Maryam Barari

Om Cristina Caprioli

Cristina är en prisbelönad dansare och koreograf. Sedan 2008 är hon även professor i koreografi.  Hon är uppvuxen i Italien och sedan tidigt 80-tal bosatt i Stockholm, där hon 1998 grundade kompaniet ccap. Efter två årtionden av oavbrutet banbrytande arbete, betraktas Cristina som en av landets mest signifikanta och produktiva konstnärliga profiler. Hennes koreografi kännetecknas av precision, komplexitet och fysisk högteknologi. Alla hennes produktioner utmanar fältets normativa format och utbytesekonomier.

 

KÖP

Biljetter

Ombudsbiljetter

Praktisk info

Längd: 105 min (utan paus)
Visas på: Stora scen

Eftersnack 15 sep

Stanna kvar! Efter föreställningen sker ett eftersnack med koreografen Cristina Caprioli och Lena Hammergren; professor i teater- och dansvetenskap vid Stockholms universitet och DOCH.

MEDVERKANDE

Dramatorgi och rörelsematerial Cristina Caprioli
Konstnärliga re-kreatörer och medverkande på scen Anja Arnquist
Dario Barreto Damas
Philip Berlin
Ulrika Berg
Linda Blomqvist, Louise Dahl, Frederic Gies, Pavle Heidler
Madeleine Lindh
Louise Perming
Sunna Ardal Rosengren
Text Philip Berlin
Cristina Caprioli
Frederic Gies
Pavle Heidler
Madeleine Lindh
Louise Perming
Johan Jönson (Gäst)
Nyskriven musik Yoann Durant
Sunna Ardal Rosengren
Övrig musik Seinabo Sey (Hard time/Pretend)
alva noto (Meta Phaser & Sora/Xerrox vol. 2)
Roll the Dice (Blood In Blood Out)
Ljus Tobias Hallgren
Kläder ccap
Grafisk design Eleonora Bergendal/La Strada Studio
Foto Håkan Larsson (affisch)
Alexander Kenney (pressfoto)
Projektkoordinator, repetitionsassistent Anna Grip
Administrativ koordinator Masha Taavoniku
Samproduktion ccap
Riksteatern
NorrlandsOperan
Regionteatern Blekinge-Kronoberg
Tanz im August/HAU Hebbel am Ufer, Berlin
Med stöd av Statens Kulturråd
Stockholms stads kulturförvaltning
Tack till Johan Jönson och Ellen Söderhult

     

Hela säsongens program