Hela säsongens program

KÖP

10 & 11 maj 2017

Skill Bill Zoo
En Cypher

Ta en tjuvtitt in i breakingkulturens allra innersta: Cyphern. Du kommer förvisso som publik, men ”EN CYPHER” är inte en föreställning.

Cyphern är breakingens allra heligaste ritual. Medan tävlingar och uppvisningar genomförs med publik på en upplyst scen, händer cyphern utanför rampljuset, med enbart deltagarna på plats. Inte alla förstår den, inte alla släpps in. När Skill Bill Zoo nu öppnar dörrarna till det allra heligaste får du som besökare smyga ända upp på scenen, fram till cirkelns kant.

Verket består av två delar, där den senare delen är ett samtal där dansarna bjuder in publiken att prata om de teman som EN CYPHER tar upp.

”EN CYPHER” utforskar cypherns olika sidor; vad vi gör med den, och vad den gör med oss. Hur den får oss att släppa loss. Men också hur det inom dess sfär skapas alternativa normer som begränsar oss.

Skill Bill Zoo
Den internationellt erkända dansgruppen Skill Bill Zoo startade hösten 2007 i Göteborg som ett kreativt nätverk för likatänkande dansare. Gruppen består av dansare som alla har styrkor i musikalitet, teknik och originalitet. Skill Bill Zoo har medverkat i en mängd olika dansproduktioner och tävlingar genom åren. Både nationellt och internationellt. Gruppen har också varit drivande inom scenen genom arrangemang som Betongfighten, Cardboard Klassiks och Cypher Academy. ”EN CYPHER” är deras första egenproducerade dansföreställning som grupp.

KÖP

Biljetter

Ombudsbiljetter

Praktisk info

Spelas på: Stora scen
Längd: ca 60 min

MEDVERKANDE

Koreograf: Skill Bill Zoo
Idé: Mats Ljung och Love Wojnakowski
Dansare: Ramona Panula, Mats Ljung, Love Wojnakowski och Pontus Linder.
Tack till: Einar Kling-Odencrants, Olle Trens, Jorge Alcaide & Erwin Semler, ”Torb the Roach”, Cilla Roos, Nicole Neidert, Nils Nordmark & Anna Lagerkvist.

Med stöd av:

Hela säsongens program