Hela säsongens program

KÖP

6 & 7 mars 2018

Mithkal Alzghair
Displacement

Krig, migration och revolution genom den syriska kroppen.

Hur reagerar en kropp när den tvingas eller hindras att röra sig?

Koreografen Mithkal Alzghair är född och uppvuxen i Syrien, men lever i dag i Frankrike. Hans verk Displacement är en skakande föreställning om kroppens reaktioner på krig, flykt och ett liv i exil.

Mithkal Alzghair undersöker sitt syriska ursprung och sin kropps identitet i relation till de politiska, sociala och religiösa förhållandena i dagens Syrien. Med små förskjutningar av rörelser, förändras vår tolkning av scenen blixtsnabbt.

Displacement är också en undersökning av de motstridiga känslorna kring rötter och exil. Om att tvingas fly och att inse att man kanske aldrig kan återvända.

PRESSKLIPP

Intervju med Mithkal Alzghair i Evening Standard

Foto: Dajana Lothert.

Foto: Dajana Lothert.

Mithkal Alzghair

Mithkal Alzghair är född och uppvuxen i Syrien och kom till Frankrike 2010 för att studera dans. Han har studerat på Higher Institute of Dramatic Art i Damaskus och har också en master i koreografi vid the National Choreographic Centre i Montpellier i Frankrike.
Han har arbetat med flera koreografer och hans senaste samarbete är med det italienska kompaniet In-Occula i EU-projektet CRACK.

”Displacement” skapades i mars 2016 och består av ett solo och en trio. Föreställningen  vann första pris vid Danse élargie 2016 Contest, som organiseras av Théâtre de la Ville-Paris och Musée de la danse-Rennes, i samarbete med Fondation d’entreprise Hermès.

          

KÖP

Biljetter

Ombudsbiljetter

Praktisk info

Längd: 55 minuter
Spelas på: Lilla scenen

Föreläsning 6 mars 18:00-18:40

I samband med föreställningen arrangeras en föreläsning om Syrien idag.

Eftersnack 6 & 7 mars

Stanna kvar! Efter föreställningen sker ett eftersnack med koreografen Mithkal Alzghair.

MEDVERKANDE

Koreografi Mithkal Alzghair
Medverkande Rami Farah, Shamil Taskin, Mithkal Alzghair
Dramaturgiskt stöd Thibaut Kaiser
Ljusdesign Séverine Rième
Samproduktion Godsbanen – Aarhus (Danemark)/Musée de la Danse-CCN de Rennes et de Bretagne / the foundation AFAC / Les Treize Arches-Scène conventionnée de Brive.
Med stöd av Centre national de la Danse – Pantin, France / Studio Le Regard du Cygne, /Théâtre Louis Aragon, scène conventionnée danse de Tremblay-en-France.

Hela säsongens program