Hela säsongens program

KÖP

23-25 september 2014

Erik Linghede
HOLD

Ett finstämt uttryck möter rå kraft i duetten HOLD. Med rötterna i hiphopens estetik utforskar den det mänskliga behovet av att skapa sammanhang och längtan efter närhet och intimitet.

Tillsammans med dansarna Anton Borgström och Robin Sundberg, vrider och vänder regissören och koreografen Erik Linghede på olika dansuttryck. De väver samman stilar som popping, tutting och waving i ett sökande efter outnyttjad rörelsepotential.

Under arbetets gång har dansarna utgått ifrån olika känslouttryck och relationer i olika stadier. De har också undersökt historiska händelser då mänskligheten upplevt sig vara på rätt spår men behövt omvärdera sin övertygelse. Med en grund i hiphopens improvisatoriska kärna och ett stort fokus på sensibilitet och kommunikation utforskar HOLD ett uttryck och språk bortom normer och klichéer.

Läs mer

Visste du att dansaren Anton Borgström är dubbelaktuell på Dansens Hus i höst? Ses även som dansare i Stop. Play. Rewind – The Monopoly Game av Fredrik ”Benke” Rydman.


VI TROR ATT DU OCKSÅ GILLAR:

Stop. Play. Rewind. – The Monopoly Game 29 nov 2014 - 25 jan 2015

KÖP

Biljetter

Föreställningslängd

45 min

MEDVERKANDE

Regi/Koreografi Erik Linghede
Koreografi assistent Emelie Enlund
Producent Lovisa Thurfjell
Dansare Anton Borgström & Robin Sundberg
Scenografi Lisa Berkert Wallard
Kostym Decida
Musik Markus B. Almqvist + guests
Ljus Mira Svanberg
Med stöd av Stockholms Läns Landsting, Stockholms Stad , Konstnärsnämden, Skarpnäcks Kulturhus, Dansens Hus - Stockholm, Danscentrum, 2FACED1

Hela säsongens program