25 & 26 maj 2018

Balettakademien Imprint

Se nästa generations dansare i verksamma koreografers verk. I år med verk av bland annat superstjärnorna Ohad Naharin och Mats Ek.


Biljetter & info

Plats: Stora scenen
Längd: ca 60 min


Efter tre år på Yrkesdansarutbildningen tar Balettakademiens sistaårsstuderande sina första steg ut i världen. I år har slutproduktionen en extra guldkant då eleverna ska dansa en av den världsberömde koreografen Ohad Naharins verk: Echad Mi Yodea.
Dessutom visas också ett utdrag ur den svenske stjärnkoreografen Mats Eks Svansjön.


PROGRAM

Jiggy
Koreograf: Subjazz

Echad Mi Yodea
Koreograf: Ohad Naharin

Ett utdrag ur svanarna i Svansjön
Koreograf: Mats Ek
Inrepeterad av Ana Laguna

«RAY»
Koreograf: Tine Aspaas

What do you Think?
Koreograf: Christopher Bergström

Time Crystal
Koreograf: Satoshi Kudo


OM Balettakademien

Balettakademiens Yrkesdansarutbildning är en mångsidig, och internationellt präglad utbildning som ger sina studerande de danstekniska och artistiska färdigheter som krävs i branschen.

När Balettakademien grundades 1957 av Lia Schubert var det den första yrkesinriktade dansskolan som inte bara omfattade klassisk balett utan även modern dans och jazzdans.

Ledorden var Utvecklande, Lustfyllt och I framkant – att skapa en dynamisk utbildning genom upplevelsebaserad inlärning. En plats för både möjligheter och utmaningar. Så var det då och så är det nu.

Det är med stolthet vi presenterar diplomeringsåret 2018 här på Dansens Hus stora scen. Ett möte mellan publik och dansare. Alla timmar de svettats, kämpat och njutit har nu gett dem titeln Yrkesdansare.

Tack för dansen.