Hela säsongens program

KÖP

5-6 mar 2015

Skånes dansteater
M&M&M

Skånes Dansteater bjuder in till helaftonsföreställningen M&M&M med tre dansverk från tre högintressanta koreografer: Marina Mascarell, Marcos Morau och Martin Forsberg. Kvällen handlar om minnen, ritualer och ingenting, och bjuder på allt från det lågmälda och avskalade till det estetetiskt överdådiga.

Är ingenting verkligen ingenting? Martin Forsbergs verk The Extented Version of Nothing återskapar minnet av en händelse och leker med begreppet ingenting. Mot loopade ljudslingor frågar sig en beigeklädd danskvartett om sanningen kanske är ett tomrum. Forsberg är en internationellt verksam koreograf, med sin bas i Köpenhamn.

I sitt dansstycke The Sway of Her Hips skärskådar dansaren och koreografen Marina Mascarell den kvinnliga själen. Vi kommer att följa med på resan mellan mörkt och ljust i själens alla mellanrum. Mascarell intresserar sig ofta för verklighetens närvaro i konsten. Hon har tidigare arbetat med bland andra Nederlands Dans Theater.

Med utgångspunkt i begravningen ställer Marcos Morau kroppens rörelser i förhållande till de omgivande ritualerna i Och jord ska du åter vara. Med humor och lekfullhet utmanar han den hemlighetsfulla döden. Morau är grundaren till det egna kompaniet La Veronal. Hans verk känns ofta igen på en underfundighet och en osviklig känsla för stil.

 

”Skånes Dansteater fortsätter att plöja sin totalt oförutsägbara väg genom den moderna dansens terränger. Just nu ett befriande icke-neurotiskt kompani” /Sydsvenskan

 

 

KÖP

Biljetter

Föreställningens visas på

Stora scen

Föreställningslängd

2 tim

MEDVERKANDE

Marina Mascarell: The Sway of Her Hips
Musik Chris Lancaster

Ljus Loes Schakembos
Kostym Carolina Mancuso
Dansare Anette Jellne, Anna Ozerskaia och Jing-Yi Wang
Marcos Morau: Och jord ska du åter vara
Ljus Michael Sylvest

Dansare Graham Adey, Sarah Bellugi-Klima, Matthew Branham, Peter Jansson, Peder Nilsson, Belinda Nusser och Sara Åhman
Martin Forsberg: The Extended Version of Nothing
Ljus Chrisander Brun
Scenbild och kostym Jenny Nordberg
Dansare Dan Daw, Oskar Landström, Sindri Runudde och Allison Ahl

Martin Forsberg/The Extented Version of Nothing 45 min
Paus 20 min
Marina Mascarell/The Sway of Here Hips  25 min
Sittande paus 5 min
Marcos Morau/Och jord ska du åter vara 25 min

Total föreställningslängd: 2 tim

Hela säsongens program