Hela säsongens program

KÖP

27-28 sep 2018

Héla Fattoumi & Éric Lamoureux (FRA)
Oscyl

Franska duon Héla Fattoumi och Éric Lamoureaux tar med sig sju dansare och sju svajande skulpturer till verket ”Oscyl” – ett varsamt, ärligt utforskande av ”den andre”.

”Oscyl” sker i ett landskap med fjorton olika former. När de kommer till liv, uppfattar vi dem plötsligt som två separata grupper. Den ena är av kött och blod. Bredvid dem, oscyllerna, som med sina stillsamt grå, mjukt böjda former sakta böljar fram och tillbaka. Endast en  människa kan få dem i rörelse. Om hon är generös nog att dela med sig av sin livskraft kan kommunikationen starta och oscyllen få fart, falla, virvla, rotera och vippa.
Men oscyllen går inte att härska över. Den har sitt helt egna rörelsespråk. Relationen förändras och maktbalansen rubbas. Människan blir förvirrad. Är oscyllen en vän, hennes spegelbild eller kanske alter ego?

Nyfikenheten på de personer eller saker som vi uppfattar som ”den andra”, har tvinnat sig som en röd tråd genom Héla och Érics karriär.
På Dansens Hus har vi sett det i den kontroversiella ”Manta” (2012) om burkan som företeelse och politik. 2016 var det den manliga blicken i verket ”Masculines” som sattes under lupp.
Inspirationen till föreställningen ”Oscyl” fick Héla och Èric bland annat från skulptören Jean (Hans) Arps mjukt böljande skulpturer.

VaRIFRÅN KOMMER ORDET OSCYL?

Ordet oscyl kommer från verbet oscillera. Detta är ett ord som används inom fysik och mekanik som betyder att svänga eller pendla hastigt fram och tillbaka. Eller att på kort tid ändra riktning eller styrka.

KÖP

Biljetter

Ombudsbiljetter

Praktisk info

Spelas på: Stora scen
Föreställningslängd: 60 min

Säsongspaket 2018

Denna föreställning ingår i säsongspaketen Fredagsmys & After Work. Läs mer här

Workshop 26 sep

Workshop med Héla Fattoumi och Eric Lamoureux och Oscyler. Workshopen vänder sig till grupper. För mera information kontakta: katja.seitajoki@dansenshus.se

Eftersnack 27 sep

Stanna kvar! Efter föreställningen sker ett eftersnack med koreograferna Héla Fattoumi och Eric Lamoureux

MEDVERKANDE

Koncept & koreografi Héla Fattoumi, Éric Lamoureux
Scenografi Stéphane Pauvret
Dansare Sarath Amarasingam, Jim Couturier, Robin Lamothe, Bastien Lefèvre eller Matthieu Coulon, Johanna Mandonnet, Clémentine Maubon, Angela Vanoni
Ljusdesign Eric Wurtz
Kostym Gwendoline Bouget
Musik Eric Lamoureux, assisterad av Jean-Noël Françoise
Oscyl konstruktion Cyril Cornillier
Artistiskt samarbete Valentine Paley (med Pro-Helvetia)
Produktionsledare Thierry Meyer
Ljustekniker Maxime Scherrer
Ljudtekniker Nathanaëlle Wong

Föreställningen den 27 sep syntolkas. Klicka här för mer info. 

Hela säsongens program