22-23 mars

Andersson Dance & Scottish Ensemble (SWE/GBR) Prelude – Skydiving
from a dream

När ”Prelude – skydiving from a dream hade premiär i november 2018 på Tramway i Glasgow fick den ett fantastiskt mottagande av både publik och kritiker. I mars kommer Andersson Dance åter till Dansens Hus för att möta Stockholmspubliken med ett verk i det större formatet.”Prelude – Skydiving from a dream” är det andra samarbetet mellan Andersson Dance under ledning av koreograf Örjan Andersson och stråkensemblen Scottish Ensemble. Deras första samarbete, Goldberg Variations – ternary patterns for insomnia blev en stor succé och har efter premiären på Dansens Hus 2015 turnerat världen över. Nu är de tillbaka med ett helt nytt verk med musik av Bach och Lutoslawski och Beethovens Grosse Fugue.

Ur de tre kompositörernas olikartade musikaliska landskap utvecklar sig en säregen blandning av rörelse och musik – en danskonsert som rör sig i en suggestiv drömvärld.
På scenen möter du en ensemble bestående av hela 16 musiker och dansare. Välkommen till en kväll där du upplever musik som du aldrig tidigare sett den, och dans som du aldrig förr hört den.

 • ”...en show där inte en rörelse, inte en enda ton, blir fel.”

  The Scotsman

 • ”★★★★★”

  Herald Scotland

 • ”Fantastisk underhållning!”

  The Courier

 • ”...så många ljuvliga ögonblick att man går därifrån med känslan av att ha frossat på ren livsenergi.”

  The Scotsman