Hela säsongens program

KÖP

9 & 10 maj 2018

Sofia Södergård
SLICK

Butch realness när Qarl Qunt äntrar scen

I SLICK äntrar Sofia Södergård scenen transformerad till drag kingen Qarl Qunt. Vi får följa med på hans fjärde världsturné både på och bakom scenen. Qarl är har det fastaste handslaget och tycker att få saker går upp mot att pickla grönsaker. Med intresse för makt och sexualitet bjuder han på en crossoverföreställning som landar mitt emellan kabaré och performance. Genom dansstilarna voguing och waacking levereras butch realness som utmanar det stereotypt maskulina och feminina.


Foto: Elisabeth Olson Wallin.

Foto: Elisabeth Olson Wallin.

MER OM: SOFIA SÖDERGÅRD

Sofia Södergård är frilansande koreograf, dansare, skådespelare och DJ. Utbildad på klubb och streetdancescenen i New York, Balettakademien Stockholm samt på Stockholms Dramatiska Högskola. Hon är en av grundarna till danskompaniet P*fect som bland annat setts på Sadler’s Wells i London, Melodifestivalen, Juste Debout i Paris samt varit förband till Lady Gaga. Under det senaste året har Södergård spelat en av huvudrollerna i Sant enligt vem? på Teater tre, koreograferat systrarna Kronlöfs senaste föreställning De redan frälsta likväl som Farnaz Arbabis Angels in America på Dramaten. Senare i vår kan vi se Södergård i Fröken Julie 2.0 i regi av Anna Pettersson på Strindbergs intima teater.

KÖP

Biljetter

Ombudsbiljetter

Praktisk info

Plats: Lilla scenen
Längd: 50 min

Eftersnack

Datum: 10 maj ca kl 21 Häng kvar efter torsdagens föreställning sker ett eftersnack med koreografen Sofia Södergård och Ulrika Dahl, docent vid centrum för genusvetenskap vid Uppsala Universitet.

Skolföreställning

Datum: 9 maj kl 10.00. Klicka här för att boka biljetter via Dans i Stan.

MEDVERKANDE

Av och med Sofia Södergård
Regiöga Ulrika Malmgren
Koreografiöga Tarika Wahlberg
Kostymöga Felicia Kronlöf
Foto Elisabeth Olson Wallin, Andreas Nilsson (föreställningsbilder)
Ljus & teknik Tobias Hallgren, Lumination
Logotype Gangster media AB
Video & projektioner Tova Nyberg
Ljud Karl Lund
Tack till Birgit Bernt, Linda Wiklund, Johan Forsberg, Annelie Gardell, Gertrud Larsson, Malin Lundstedt, Liv Elf Karlén, Elvira Roos, Tiina Rosenberg, Malin Träff, Kalle Westerling, Charlotta Öfverholm, Frida Modén Treichl
Samproduktion Norrlandsoperan, Dansens Hus och Turteatern
Med stöd av Stockholms stad och Konstnärsnämnden

Hela säsongens program