11 maj 2019

URBAN: BATTLE

Urban: Battle är en hel dag full av battles på Dansens Hus Stora Scen. Battlet produceras i samarbete med dom välkända streetdansarna Viktor Fröjd och David Rigo.


Biljetter & info

11 maj
11:00
11 maj
11:00

URBAN: BATTLE

Fri entré hela dagen!
Plats: Battlen pågår på och runt vår stora scen.


David Rigo

David Rigo är freestyledansare och hans huvudstil är popping. Han är grundaren till Sveriges mest poppinginriktade dansbattle, Popping Evolution, en tävling som numera är känd över hela världen.

I Sverige har han utbildat sig för Razzle Dazzle, Damon Frost, Prime, Manne, Niki Tsappos, Martin C Ferretti, Supreme och Oooooh Tiffany. Utomlands har han utbildat sig för Gucchon (JAP), Slim Boogie (USA), Greenteck (CAN), Rashaad (USA), Tempo (USA), Kite (JAP), Slick Dogg (USA), Future (USA), Hitmaster Fish (USA), Wiggles (USA), DeyDey (FRA) och Djidawi (FRA).

Han är även medlem i det internationella poppingcrewet G-style som gör shower och tävlar över hela världen. På tävlingar går han under namnet Fowkus och har vunnit många tävlingar både i Sverige och utomlands. Han vann Streetstar Juste Debout Scandinavia 2013 inom stilen popping.

Viktor Fröjd

Viktor Fröjd är en danskonstnär baserad i Malmö sedan 2016. Han har studerat vid den 1-åriga streetdanceutbildningen på Åsa folkhögskola utanför Katrineholm och har en kandidat i danspedagogik med inrikting street från Dans och Cirkushögskolan.

Viktor identifierar sig själv som en freestyle dansare och de flesta av hans dansverk börjar från den platsen. I sina verk finns ett normkritiskt förhållningssätt till streetgenren och scenkonst i allmänhet och de senaste åren har funderingarna kretsat kring tid, fenomenet början och ärlighet. Utanför skapandet av föreställningar battlar han och då främst i stilen house. Han är också aktiv i streetdancescenen både som dansare och arrangör av events och battles.