Hela säsongens program

KÖP

20-21 feb 2015

Rosas & Ictus
Vortex Temporum

Med stor glädje har vi nöjet och äran att på lördagen den 21 feb kl 14:00 på Stora scen presentera koreograf Anne Teresa De Keersmaeker, scenkonstnären och teoretikern Bojana Cvejić och professor André Lepecki i ett samtal om boken
A Choreographer’s Score. Fri entré. Samtalet varar ca 1-1,5 h och hålls på engelska.


På en avskalad scen möts de sju dansarna i kompaniet Rosas och de sju musikerna i gruppen Ictus. Musiken och dansen smälter samman i en magisk och intuitiv föreställning. 

 I den banbrytande föreställningen Vortex Temporum undersöker koreografen Anne Teresa De Keersmaeker hur tiden expanderar, drar ihop sig och förflyttar sig. Verket är baserat på den franska kompositören Gérard Griseys stycke med samma namn. Grisey, en av pionjärerna inom spektralmusik, utforskar i sin musik både musikaliska mönster och tidsförlopp. Spektralmusiken utgår ifrån överklanger och Griseys stycke vindlar i cirklar och spiraler.

Till den komplexa musiken förenar sig dansarna, och tillsammans med musikerna i Ictus bjuder på en fängslande och förtrollande föreställning.

Den belgiska koreografen Anne Teresa De Keersmaeker har sedan starten av sin karriär varit oerhört betydande inom den samtida dansen. Hon grundade kompaniet Rosas 1983. Sedan dess har Rosas turnerat över hela världen, kammat hem otaliga priser och utmärkelser och skapat en imponerande serie koreografiska verk.

Missa inte chansen att ta del av ett musikaliskt mästerverk och se ett av världens mest inflytelserika kompanier när de besöker Dansens Hus!

Läs mer om Rosas: http://www.rosas.be/, www.facebook.com/rosasdancecompany.

KÖP

Biljetter

Föreställningen visas på

Stora scen

Föreställningslängd

60 min (utan paus)

Introduktion & eftersnack:

Camilla Lundberg & Annelie Gardell. Läs mer här.

MEDVERKANDE

Koreografi Anne Teresa De Keersmaeker
Skapad med och dansad av Boštjan Antončič, Carlos Garbin, Marie Goudot, Cynthia Loemij, Julien Monty, Michaël Pomero, Igor Shyshko, Mark Lorimer
Skapad med Chrysa Parkinson
Musik Vortex temporum, Gérard Grisey (1996)
Musikalisk ledning Georges-Elie Octors
Musiker Ictus
Piano Jean-Luc Plouvier
Flöjt Michael Schmid
Klarinett Dirk Descheemaeker
Fiol Igor Semenoff
Altfiol Jeroen Robbrecht
Cello Geert De Bièvre
Ljusdesign Anne Teresa De Keersmaeker, Luc Schaltin
Konstnärlig rådgivning ljus Michel François
Kostym Anne-Catherine Kunz
Musikalisk dramaturgi Bojana Cvejić
Konstnärlig assistent Femke Gyselinck
Femke Gyselinck Anne Van Aerschot
Teknisk kordinator Joris Erven
Ljud Alexandre Fostier/Vanessa Court
Sömnad Maria Eva Rodriguez, Tatjana Vilkitskaia
Produktion Rosas
Samproduktion De Munt / La Monnaie (Bryssel), Ruhrtriennale, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Théâtre de la Ville (Paris), Sadler’s Wells (London), Opéra de Lille, ImpulsTanz (Wien), Holland Festival (Amsterdam), Concertgebouw Brugge (Brygge)
Med tack till Thierry Bae, Jean-Paul Van Bendegem

Hela säsongens program