7 - 17 september 2020

oR/elleR Anja Arnquist & Madeleine Lindh (SWE) WEB 2020

Konstnärlig hybrid som jonglerar formaten installation, dans och estetiserad lekplats. För barn från 4 år.


Biljetter & info

Urpremiär på Dansens Hus 2019
Spelas på: Lilla scen
Föreställningslängd: 40 min

Föreställningen spelas 7-17 september dagtid för skolor 4-7 år.
Skolbiljetter bokas via dansistan.se


WEB är ett virtuellt bo, ett svävande spindelnät, en animerad plattform, eller klätternätet på din bakgård. Tillsammans med Anja Arnquist och Madeleine Lindh bjuds du in till att väva fram koreografi ur näten. I ett poetiskt landskap hänger vi upp våra tankar i taket, dansar på imaginära stigar, pärlar brokiga band av våra kroppar och låter vardagen flytta in i scenrummet och gå upp i rök.

Madeleine och Anja har sedan 2009 arbetat tätt ihop under flera paraplyer inom den svenska dansscenen. Med föreställningen WEB, bygger de vidare på sitt tioåriga samarbete och bjuder in scenografen Johannes Fäst, kompositören William Rickman och ljusdesignern Tobias Hallgren, till att väva fram en konstnärlig hybrid som jonglerar formaten installation, dansföreställning och estetiserad lekplats.

 

Som duokonstellationen OR/ELLER, driver Anja och Madeleine sitt dansande genom flermediala processer, där konsten skapas i en samvaro och i kluster av samarbeten, som har ambitionen att väva fram konstnärliga hybrider.
Med sin spetskompetens inom dans och koreografi vill de skapa illusionsrika och sinnes-sensibla föreställningar i specifika rumsligheter, där transformationskraften ligger i mötet mellan verket och dess publik. Deras konstnärskap när ett starkt intresse att kultivera scenen för danskonst för barn och unga i Sverige. Tillsammans har de byggt upp en gemensam erfarenhet av att möta en bred publik, genom att de både dansat i, och koreograferat, verk med olika typer av interaktivitet i botten.
WEB är deras första verk som duo, och under 2021 får nästa verk V, sin premiär.