Ice Hot lanserar internationell karriärguide

Det nordiska samarbetsprojektet Ice Hot Nordic Dance Platform har ambitionen att föra ut ett urval av den främsta nordiska samtida dansen i världen. Nu har "It starts with a conversation" lanserats – en praktisk och interaktiv guide för dansare och producenter som vill få insikter kring och verktygen för att skapa internationella samarbeten.

”It starts with a conversation – question your knowledge by sharing” är skapad med målet att du ska bli med medveten kring dina egna processer, så att du kan påverka samhället och dig själv genom konsten du skapar och producerar. Släpp det onödiga och öppna upp för fler möjligheter. Att skapa kontakter och att ha värdefulla dialoger och konversationer är en avgörande del av din utveckling som ensam konstnär, ett kompani eller en organisation.

Guiden beskriver en bra konversation och ett bra samtal utefter fyra punkter:

  • nyfikenhet,
  • öppenhet,
  • vilja att dela med sig
  • och förmågan att lyssna.

Guiden innehåller sedan en mängd verktyg och punktlistor för att du ska kunna förbereda dig, utvärdera bakåt, identifiera vilka värden du vill jobba efter samt spalta upp mål och planera upp en grund inför framtiden. Guiden ger dig olika frågeställningar och uppmaningar att stanna upp och tänka till – och även skriva ner dina tankar. På så vis skapar du dig din egen handbok där du mer tydligt kan arbeta utefter dina kompetenser, möjligheter och att hantera dem efter rimliga förväntningar.

Ladda ner guiden här >>

Läs mer om ICE HOT >>