Dansens Hus söker en vikarierande producent som kan leda produktionsprocessen för tilldelade produktioner under spelåret 2018-2019.


Rollens innehåll:

Dansens Hus har två anställda producenter som arbetar i nära samarbete.

Du leder hela produktionsprocessen för tilldelade produktioner och ansvarar för upprättande av avtal, övergripande planering samt budget. Du leder produktionsprocessens möten och ansvarar för information och överlämning till övriga medarbetare inom Dansens Hus.

Du deltar i programläggningsarbetet för Dansens Hus; idéarbete, urvalsprocess och planering.

Du arbetar i nära samarbete med samtliga avdelningar inom teaterhuset för att skapa de bästa förutsättningarna för genomförande av vårt program.

Du ingår i Dansens Hus produktionsavdelning och rapporterar till produktionschefen.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som scenkonstproducent. Du har utbildning från Stockholms Dramatiska högskolas producentlinje eller motsvarande kunskaper och erfarenhet.

Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet av projektledning, administration och ekonomihantering.

Du har kännedom och intresse för samtida dans.

Du har god datakunskap och erfarenhet av att arbeta i Officepaketet.

Eftersom vi i stor utsträckning arbetar med internationella kontakter är mycket god engelska i tal och skrift en förutsättning för arbetet. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Du behöver vara en mycket god organisatör, ha social kompetens och vara van att kommunicera i tal och skrift. Vi förutsätter att du är van att arbeta självständigt, men samtidigt behöver du ha god samarbetsförmåga såväl inom som utanför organisationen.

Du bör vara målinriktad, lyhörd och noggrann.

Vi är en liten organisation vilket gör att alla på avdelningen också behöver vara beredda att hugga in där det behövs.

Vi frågor kontakta:
Produktionschef Timotej Åkerman,  timotej.akerman@dansenshus.se

Varaktighet:
 Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat på 100% och sträcker sig som längst till juni 2019. Tillträde i september 2018 eller efter överenskommelse.

Ansökan: Sista ansökningsdag är 2018-05-14. Observera att urval och intervjuer sker löpande, och att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Kortfattad ansökan med CV, kort personligt brev (max 1 A4), löneanspråk samt referenspersoner skickas till rekrytering-produktion@dansenshus.se

Märk ansökan och CV med ditt namn och producent.

Vi undanber oss kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Dansens Hus ingår i kollektivavtalet mellan Svensk Scenkonst, Teaterförbundet och Akademikerförbunden.


Dansens Hus är Nordens största gästspelscen för samtida dans. Varje år presenterar vi mellan 30-40 nationella och internationella gästspel på våra två scener. Vårt hus ligger vid Norra Bantorget, mitt i Stockholm. På Dansens Hus arbetar cirka 25 personer.