Ambra Succi LYSSNA

Biljetter & info


Hip-hop, film, dancehall, spoken word, popping och house i en melankolisk och starkt personlig föreställning om det oupphörliga våldet som sker runt omkring oss. Ambra Succi, känd från Bounce, har en mäktig tro på en bättre framtid. Tillsammans med dansarna Farzad Ahmed, Rebecca Livaniou, Danielle Lundgren, Jennifer Ellen Pacaanas och Nathalie Ifter Salomonsson vill hon nu sätta ljuset på denna ofattliga tragedi, och vad den gör med människorna runt omkring. I föreställningen deltar, förutom dansarna, också sångerskan Kristin Amparo med låtarna ”Jag står inte ut men jag slutar aldrig kämpa” och ”Min längtan”. All övrig musik ska Ambra Succi, för första gången, komponera själv.

”Vi har varit tysta för länge och burit på dessa hemligheter fyllda av skam. Rädslan för hur folk man bryr sig om kommer reagera. Hur de kommer ändra beteende och hur de kommer se en med nya ögon. Men skammen borde vara förövarnas att bära. Och de i omgivningen som inte sett alla rop på hjälp samt varningssignaler och agerat.
Dessa monster som nu rör sig fritt i vårt samhälle har vi skapat och bär ansvar för.

Jag kämpar än idag trots allt våld jag upplevt, att älska mig själv och att förlåta de som låtit sina demoner gå utöver mig. Vi måste bli mer lyhörda, ha empati och alltid LYSSNA! I slutändan mår vi alla dåligt av våld oavsett form. Både offer och förövare behöver hjälp ut ur mörkret.” – Ambra Succi

Om koreografen

Mer om: Ambra Succi

Född i Helsingfors av finsk mamma och italiensk pappa, kom till Sverige 1997 för att börja
på Balettakademien. Började dansa som 15-åring. Grundade och var medlem i streetdansgruppen Bounce. Koreografen bakom bland annat Loreens schlagertriumf Euphoria, rockoperan American idiots, operan Carmen. Utöver alla frilansuppdrag för Sveriges artistelit driver hon dansskolan DIAMBRA och kompaniet Crazy Artist Movement.
På Dansens Hus har hon tidigare visat sin ”Striving to achieve” – en föreställning om Ambras egen livsresa.

Mer om: Kristin Amparo

Sitt stora genombrott fick Kristin Amparo sommaren 2014 med topplistehiten ”Din soldat” som hon skrev och sjöng tillsammans med artisten Albin.
Hon är också den omisskänliga rösten bakom dansmusikhiten “Dance your tears away” av John De Sohn.
Kristin Amparo har arbetat med stora delar av den svenska musikeliten; Nina Persson från Cardigans, Oskar Linnros, Daniel Adams-Rey, Looptroop Rockers, Janne Schaffer och Jon Henrik Fjällgren för att nämna några.
Hon rör sig fritt mellan genres och har varit en stark kraft bakom hiphop-kollektivet Femtastic, med flera radiohits tillsammans med det svenska rapfenomenet Cleo. Samtidigt har hon skrivit musik och uppträtt frekvent med den ultracoola retrosoulgruppen Combo De La Musica, som redan turnerat flitigt runtom i Europa med sin varma, glädjespridande soulmusik.
2015 deltog Kristin Amparo i Melodifestivalen med den kritikerrosade låten “I See You” som senare sålde guld.

Med en bakgrund i bland annat jazzutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan är det inte konstigt att den senaste releasen, det renodlade jazzalbumet ”A Dream” (2015) blev oerhört väl mottagen av pressen.

Mer information

Jag förstår

ad