Residens 2023

Tekniskt produktionsresidens på Dansens Hus


Under 2023 skapar Dansens Hus plats för tekniska produktionsresidens. Sverigebaserad koreografer eller scenkonstnärer ges möjligheten att under tre veckor arbeta med sitt konstnärliga projekt med ett tekniskt team och befintlig scenteknik. Vi önskar att arbetet innefattar någon form av publik visning eller annan publik aktivitet. Residenset garanterar inte att produktionen visas på Dansens Hus.

Det tekniska residenset kan användas dels för slutprocess av ett nytt verk, dels som ett konstnärligt labb för att utveckla nya idéer. Rummet kan användas på olika sätt och behöver nödvändigtvis inte användas med utgångspunkt från scen och salong. Det går alltså att söka residens för projekt som är tänkta både för stora och små scenrum.

Vi ser gärna att dansproduktioner för barn och unga söker men det är inget krav för att söka residensen.

Residensperioderna


V 13 (studio) + V14, V15 (V14 och 15 är 4 dagars veckor) i Hallen/Farsta

V 23 (studio) + V 24 och 25 på scen på Elverket

V 32 (studio) + V 33 och V 34 på scen på Elverket


Dansens Hus erbjuder:

Tre veckors tekniskt produktionsresidens, vilket inkluderar 1 vecka för repetitioner eller labb samt 2 veckor för tekniskt arbete med scenografi, ljus- och ljud tillsammans med tekniker från Dansens Hus team.

Produktionsmedel på 75 000 kronor som utbetalas mot faktura och en i förhand redovisad budget, teknisk specifikation och produktionsresidensplanering.


Ansökningskrav:

För att säkra goda förutsättningar för residenset ser vi gärna att sökande koreograf/scenkonstnär har någon med producentkompetens knuten till produktionen samt att övrig konstnärlig personal såsom ljus- och ljuddesigner är anlitad.

I din ansökan vill vi ha:

-Specificera vilken eller vilka perioder ni/du är tillgängliga.

· En kortare produktionspresentation (max 2 A4)

· Residensplanering/schema

· Budgetupplägg

· Premiärdatum (om det finns ett sådant inplanerat), lista på eventuella andra planerade speltillfällen (alternativt turnéplan)

· Samlad kontaktlista och CV

· 1–3 Arbetsprov från tidigare konstnärligt arbete i form av filmat material eller liknande.


Skicka din ansökan senast 21 november 2022 till: [email protected]

Besked ges senast 15 december 2022.


Har du frågor är du välkommen att kontakta Dansens Hus producenter,

[email protected]

ad