Tekniskt produktionsresidens

Under 2021 skapar Dansens Hus plats på vår stora scen för längre tekniska produktionsresidens.

Dansens Hus stora scen maj 2021

Under det första residenset ges en Sverigebaserad koreograf eller scenkonstnär möjlighet att under tre veckor arbeta med ett tekniskt team och befintlig scenteknik för att arbeta med ett konstnärligt projekt. Vi önskar att arbetet innefattar någon form av publik visning eller annan publik aktivitet. Residenset garanterar inte att produktionen visas på Dansens Hus.

Det tekniska residenset kan användas dels för slutprocess av ett nytt verk, dels som ett konstnärligt labb för att utveckla nya idéer. Rummet på stora scenen går att använda på olika sätt och behöver nödvändigtvis inte användas med utgångspunkt från scen och salong. Det går alltså att söka residens för projekt som är tänkta både för stora och små scenrum.

Residensperioden är vecka: 17, 18 och 19 – 2021


Dansens Hus erbjuder:

· Tre veckors tekniskt produktionsresidens på den stora scenen vilket inkluderar 1 vecka för repetitioner eller labb samt 2 veckor för tekniskt arbete med scenografi, ljus- och ljud tillsammans med tekniker från Dansens Hus team.

· Produktionsmedel på 75 000 kronor som utbetalas mot faktura och en i förhand redovisad budget, teknisk specifikation och produktionsresidensplanering.


Ansökningskrav:

För att säkra goda förutsättningar för residenset ser vi gärna att sökande koreograf/scenkonstnär har en producent knuten till produktionen samt att övrig konstnärlig personal såsom ljus- och ljuddesigner är anlitad.

I din ansökan vill vi ha:

· En kortare produktionspresentation (max 2 A4)

· Residensplanering/schema

· Budgetupplägg

· Premiärdatum (om det finns ett sådant inplanerat), lista på eventuella andra planerade speltillfällen (alternativt turnéplan)

· Samlad kontaktlista och CV

· 1–3 Arbetsprov från tidigare konstnärligt arbete i form av filmat material eller liknande.

· Marknadsföringsbild, rörligt material i form av Youtube- och/eller Vimeoklipp, alternativt andra länkar (om detta finns)


Skicka din ansökan senast 20 november 2020 till: [email protected]


Har du frågor är du välkommen att kontakta Katja Seitajoki, producent Dansens Hus,
tel: 08 508 990 16 e-post: [email protected]

Produktionsresidens_2000x910