2-18 mars 2018

Fredrik Benke Rydman Nötknäpparen

Braksuccén som ständigt blir utsåld! Efter stor efterfrågan är den nu tillbaka för tredje och sista gången. Fåtal biljetter kvar!


Biljetter & info

Längd: ca 100 min
Spelas på Stora scen

Föreställningen passar hela familjen, från 5 år. Längd cirka 100 min.


Den lilla flickan Clara har lämnats ensam att bo på en soptipp medan hennes föräldrar tigger på gatorna i ett främmande rikt land. I Fredrik Rydmans version av 1800-talsklassikern Nötknäpparen möter Clara en vacker balettprins, smutsiga råttor, smaskiga godisfigurer, en nötknäppare med r’n’b i hörlurarna och en organhandlare på jakt efter ett ungt hjärta att sälja till en sjuk kvinna. Med breaking, hiphop, balett och en spektakulär scenshow till nyskriven musik av bland andra Danny Saucedo och Anna Ternheim blandat med Tjajkovskijs musik förs publiken med i en otrolig saga. Ibland skrämmande lik verkligheten…

– Det som lockar mig är den fantastiska musiken. Storyn är usel, så för att den ska bli något måste den utvecklas. Det går inte att blunda för situationen i Europa idag, därför har jag valt att låta Nötknäpparen handla om barn som saknar sina föräldrar, men på ett fantasifullt, skrämmande, kul och galet sätt. En modern saga!, säger Fredrik Benke Rydman.

Här kan du ladda ned musiken i föreställningen