Ditt besök

Välkommen till Sveriges främsta scen för samtida dans.

Sedan 1991 har Dansens Hus funnits i Folkets Hus vid Norra bantorget i centrala Stockholm. Sedan årsskiftet 2022/2023 pågår en renovering av hela Folkets Hus. Under renoveringstiden finns Dansens Hus personal och huvudscen på Elverket på Linnégatan 69, cirka 400 meter från tunnelbanestationen Karlaplan. Vi kommer under denna tid även att dyka upp med gästspel på andra platser i Stockholm. Observera spelplats för respektive föreställning!

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice på [email protected]. Vår kundservice via telefon är öppen onsdag-fredag 13.00-15.00. Telefonnummer: 08-508 990 90.

Besökare med barn

Vi rekommenderar alla våra föreställningar från 13 år. Åldersgräns i salongerna är 5 år, om inget annat anges.

Parkering

Elverket: Parkering finns vid Garnisonen, Linnégatan 87. Närmaste t-bana: Karlaplan

Garderob

Elverket: Obemannad garderob finns utan kostnad.

Salonger

Norra Bantorget: Dansens Hus på Norra Bantorget har två scener; Stora scen med ca 782 sittplatser, Lilla scen med ca 140 sittplatser. Antalet platser kommer att vara desamma efter renoveringen.

Elverket: på Linnégatan 69 har vår scen med ca 200 sittplatser.

Förtäring

Elverket: På samma adress som Dansens Hus scen Elverket (Linnégatan 69) hittar du restaurangen och baren Brasserie Elverket, som är ett fristående etablissemang men som du självklart kan besöka i samband med de föreställningar som visas på vår scen på Elverket. Här serveras lunch och middag och baren är öppet till sent. För meny och bokning vänligen läs vidare på brasseriets egen webbsida här

Hallen: I samband med föreställningar på hallen i Farsta har vi en liten kaféservering med dryck, snacks och fikabröd.

Hotell

Kring Elverket på Östermalm finns flera hotell, några av de närmaste är Mornington, Hotell Dagmar och Clarion Hotel Wellington.

Publik i foajén på Dansens Hus.