Publik i foajén på Dansens Hus.

Sedan 1991 har Dansens Hus funnits i Folkets Hus vid Norra bantorget i centrala Stockholm. Från årsskiftet 2022/2023 pågår en renovering av hela Folkets Hus. Under renoveringen finns Dansens Hus personal och huvudscen på Elverket, Linnégatan 69, cirka 400 meter från tunnelbanestationen Karlaplan.

Under perioden för renovering dyker även Dansens Hus upp med gästspel på andra platser i Stockholm. Observera spelplats för respektive föreställning!

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice på [email protected]. Vår kundservice via telefon är öppen onsdag-fredag 13.00-15.00. Telefonnummer: 08-508 990 90.

Den 30/4 har kundservice extra öppet mellan 11.00-15.00!

Info om väskförbud

I november 2023 beslutade polisen om ett totalt väskförbud vid större evenemang. I dagsläget berörs inte Dansens Hus av detta beslut. Vi tar ändå det nuvarande säkerhetsläget på största allvar och ber därför vår publik att så långt det är möjligt undvika att ta med större väskor till våra föreställningar. Tack för att du hjälper till att skapa en trygg upplevelse på våra scener!

Besökare med barn

Vi rekommenderar alla våra ordinarie föreställningar från 13 år. Barnföreställningar har angiven åldersgräns beroende på målgrupp. Åldersgräns i salongerna är 5 år, om inget annat anges.

Parkering

Elverket: Parkering finns vid Garnisonen, Linnégatan 87. Närmaste t-bana: Karlaplan.

Garderob

Elverket: Obemannad garderob finns utan kostnad.

Salonger

Elverket: på Linnégatan 69 har vår scen med ca 200 sittplatser.

Norra Bantorget: Dansens Hus på Norra Bantorget har två scener; Stora scen med ca 782 sittplatser, Lilla scen med ca 140 sittplatser. Antalet platser kommer att vara desamma efter renoveringen.

Förtäring

På samma adress som Dansens Hus scen Elverket (Linnégatan 69) hittar du restaurangen och baren Brasserie Elverket, som är ett fristående etablissemang men som du självklart kan besöka i samband med de föreställningar som visas på Elverket. Här serveras lunch och middag och baren är öppet till sent. För meny och bokning vänligen läs vidare på brasseriets egen webbsida.

Hotell

Kring Elverket på Östermalm finns flera hotell, några av de närmaste är Mornington, Hotell Dagmar och Clarion Hotel Wellington.