Dansens Hus ligger centralt i Stockholm på Barnhusgatan 14 vid Norra Bantorget. Det är nära till buss, tunnelbana, tåg och parkering.

Om coronaviruset och ditt besök hos oss

Vi längtar efter er! Och snart kan vi ses igen. Vi har naturligtvis tänkt på att det ska vara en så säker upplevelse som möjligt för dig.
Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med att göra ditt besök så tryggt som möjligt

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice på biljett@dansenshus.se. Vår kundservice via telefon är öppen tisdag-fredag 13.00-16.00. Telefonnummer: 08-508 990 90

Garderob

Under hösten 2020 kommer vår bemannade garderob att vara stängd. Dock finns möjlighet att hänga av sig i vår obevakade garderob.

Salonger

På Dansens Hus finns två scener; Stora scen med ca 750 sittplatser och Lilla scen.
med ca 100 sittplatser. Klicka här för att se salongsplan över Stora scen.

Hotell

I vårt kvarter finns flera möjligheter till övernattning. Allra närmast är Scandic Norra Bantorget som ligger granne med Dansens Hus, på Wallingatan 15 och Scandic Upplandsgatan på Upplandsgatan 1.
I vårt kvarter finns också City Backpackers

Café Markelius

En trappa upp från entréplanet finns Café Markelius är öppet i samband med föreställningar på Stora scen. Kaféet har fått sitt namn efter husets arkitekt Sven Markelius. På menyn finns kaffe, drycker, fikabröd, smörgås och snacks. Större sällskap kan förbeställa ett glas vin, kaffe eller mingelpaket på telefon 08-506 166 50. Enskilda gäster är välkomna att på plats förbeställa till en eventuellt paus. Hiss finns.

Publikvärdar

Våra publikvärdar finns på plats i foajén och är till för att hjälpa dig till rätta, besvara frågor och ta emot synpunkter.

FOTOGRAFERING & INSPELNING

Det är inte tillåtet att filma, fotografera eller spela in ljud under pågående föreställning.

Inga efterinsläpp

Alla föreställningar börjar på angivet klockslag. Efterinsläpp är endast möjligt i en eventuell paus.

Hitta hit

Du hittar oss på gångavstånd från Centralstationen. Närmaste tunnelbanestationerna är T-Centralen (uppgång Vasagatan) eller Hötorget (uppgång Olof Palmes gata). Närmaste busshållplats är Norra Bantorget.

Det finns flera parkeringsplatser i närheten av Dansens Hus samt ett p-hus under Norra Bantorget, entré från Olof Palmes Gata. Speciellt anpassade parkeringsplatser finns i direkt anslutning till entrén.

Tillgänglighet

Dansens Hus är anpassat för att alla ska kunna njuta av scenkonst och debatt.

Rullstol

Entrén till Dansens Hus biljettkassa och foajé är på markplan, med ingång från Barnhusgatan. Hiss finns för att komma till salongerna (1 vån ned) eller kaféet (1 vån upp).
Mått 125×85 cm, max 4 personer och 400 kg.

Säg till att du har rullstol/rullator när du bokar din biljett så kan vi boka lättillgängliga platser i salongen. Rullstolsplatser bokas i vår biljettkassa. Om du behöver ha en ledsagare med dig till föreställningen säger du till om det vid bokningen/köpet. Om du inte vill sitta i din rullstol under föreställningen, prata med våra publikvärdar på plats som hjälper dig att parkera rullstolen/rullatorn på lämplig plats. På så sätt kan vi bättre tillgodose din och andras säkerhet vid eventuell utrymning.

TILLGÄNGLIGA TOALETTER

Toalett tillgängliga för personer med nedsatt rörelseförmåga finns på samma plan som ingångarna till stora och lilla scenens salonger.

Innanför en separat avskiljande vägg har toaletten måtten 2,50 x 1,45 meter, väggar och golv har kontrasterande färger.

Syntolkade föreställningar

Dansens Hus erbjuder syntolkning av föreställningar på förbestämda datum. Klicka här för att läsa mer om och se aktuella datum.

Hörhjälpmedel

Stora scenen, Lilla scenen är utrustade med IR-slingor. Du kan låna ett ”halsband” med fasthängd IR-mottagare. Detta ”halsband” är en lokal egen teleslinga som sänder en signal som kan tas emot av den egna hörapparaten. IR-mottagarna finns tillgängliga för utlåning via publikvärdarna.

Besökare med barn

Vi rekommenderar alla våra föreställningar från 13 år.
Åldersgräns i salongen är 5 år, om inget annat anges.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Mer information

Jag förstår

ad