Publik i foajén på Dansens Hus.

Ditt besök

Välkommen till Sveriges främsta scen för samtida dans. Dansens Hus ligger centralt i Stockholm på både Norra Bantorget och Östermalm.


Du hittar Stora och Lilla scen på Barnhusgatan 14; ett gångavstånd från Centralstationen. Närmaste tunnelbanestationerna är T-Centralen (uppgång Vasagatan) eller Hötorget (uppgång Olof Palmes gata). Närmaste busshållplats är Norra Bantorget.

Du hittar scenen Elverket på Linnégatan 69, cirka 400 meter från tunnelbanestationen Karlaplan.

Information om vaccinationsbevis

Från och med 1 december måste alla besökare över 18 år visa ett vaccinationsbevis för att besöka våra föreställningar. Ett vaccinationsbevis ordnar du enkelt via www.covidbevis.se. Tänk på att även ta med dig legitimation och kom i god tid – inpasseringen kan ta längre tid än normalt.

Läs mer om Covid-19 och ditt besök hos oss.

Här finns svar på några av de vanligaste frågorna om vaccinationsbevis

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice på [email protected] Vår kundservice via telefon är öppen onsdag-fredag 13.00-15.00. Telefonnummer: 08-508 990 90

Publikvärdar

Våra publikvärdar finns på plats i foajén och är till för att hjälpa dig till rätta, besvara frågor och ta emot synpunkter.

Fotografering & inspelning

Det är inte tillåtet att filma, fotografera eller spela in ljud under pågående föreställning.

Inga efterinsläpp

Alla föreställningar börjar på angivet klockslag. Efterinsläpp är endast möjligt i en eventuell paus.

Besökare med barn

Vi rekommenderar alla våra föreställningar från 13 år. Åldersgräns i salongen är 5 år, om inget annat anges.

Parkering

Det finns flera parkeringsplatser i närheten av Dansens Hus samt ett p-hus under Norra Bantorget, entré från Olof Palmes Gata. Speciellt anpassade parkeringsplatser finns i direkt anslutning till entrén.

Garderob

Vi har bemannad garderob där du kan hänga in dina ytterplagg och väskor. Garderoben kostar 25 kr/person.

Salonger

På Dansens Hus finns tre scener; Stora scen med ca 782 sittplatser, Lilla scen med ca 140 sittplatser och Elverket med ca 200 sittplatser.

Café Markelius (Norra Bantorget)

En trappa upp från entréplanet finns Café Markelius är öppet i samband med föreställningar på Stora scen. Kaféet har fått sitt namn efter husets arkitekt Sven Markelius. På menyn finns kaffe, drycker, fikabröd, smörgås och snacks. Större sällskap kan förbeställa ett glas vin, kaffe eller mingelpaket på telefon 08-506 166 50. Enskilda gäster är välkomna att på plats förbeställa till en eventuellt paus. Hiss finns.

Brasserie Elverket (Östermalm)

På samma ingång till Dansens Hus scen Elverket hittar du restaurangen och baren Brasserie Elverket. Här serveras lunch och middag, och baren är öppet till sent. För meny och bokning vänligen läs vidare här

Hotell

I vårt kvarter finns flera möjligheter till övernattning. Allra närmast är Scandic Norra Bantorget som ligger granne med Dansens Hus, på Wallingatan 15 och Scandic Upplandsgatan på Upplandsgatan 1.
I vårt kvarter finns också City Backpackers

ad