27 & 28 okt 2017

Gunilla Heilborn (SWE) The Wonderful and the Ordinary

Är det sant att vi minns det underbara bättre än det vardagliga? Gunilla Heilborns nya föreställning "The Wonderful and The Ordinary" utforskar minnets och glömskans mekanismer.


Biljetter & info

Längd: ca 65 min (utan paus)
Spelas på: Stora scenen

Föreställningen är på engelska


Allt sedan antikens dagar har människor använt sig av diverse metoder för att förbättra sitt minne, t ex genom att ta en alldaglig historia och återberätta den i spektakulära, vackra eller våldsamma bilder. Allt för att historien skulle fastna bättre i minnet. Och det fungerade förmodligen, eftersom de flesta av oss minns det fantastiska och omskakande bättre än det ordinära. Men varför är vissa minnen så starka och skarpa, medan andra bara glöms bort?

Och hur ska vi göra, vi som är trötta på extravaganta händelser? Vi som hellre vistas bland de små och oviktiga detaljerna, som vädrets växlingar förra sommaren, färgen på hundarna vi passerar och priset på sparris i maj. Vilka bilder ska vi använda oss av för att komma ihåg det vi vill minnas?

Gunilla Heilborn är känd för sina egensinniga föreställningar som blandar dans, det skrivna ordet och visuellt material. Nu är hon tillbaka på Dansens Hus, den här gången på vår stora scen. I The Wonderful and the Ordinary vandrar två dansare och tre skådespelare runt i minnenas palats på jakt efter det lågmält storslagna.

Föreställningen är ett samarbete mellan Gunilla Heilborn och den österrikiska teatergruppen Theater Im Bahnhof.