25–27 mars 2021

Cullberg/Deborah Hay (SWE/USA) Horse

"Horse är en övning i att överleva. Varför? För att överlevnad är det enda jag bryr mig om.” Deborah Hay


Biljetter & info

Håll dig uppdaterad om biljettläget! Formulär för att få en notis

Spelas på: Stora scen
Föreställningslängd: ca 50-60 min (utan paus)

Biljettpris: Från 97 - 345 SEK
Få upp till 40% rabatt med RÖRELSEN


Deborah Hays nya verk för Cullberg bygger på en intuitiv förståelse för risk, effekt och överlevnad, inspirerad av kraften som finns förborgad i ett ensamt grässtrå. De senaste åren har Deborah Hay påverkats starkt av klimatförändringar och det politiska läget, särskilt i USA. Efter presidentvalet i november är förändring möjlig och framtiden ljusare, men 2020 går till historien som ett av de svåraste för internationellt verksamma konstnärer, utan möjligheter till resor eller repetitioner i stora grupper.

I Hays första originalverk för Cullberg; Figure a Sea från 2015, skapade och koreograferade dansarna med utgångspunkt i Hays praktik under föreställningens gång. Till Horse har Deborah Hay skapat materialet i Austin, Texas och delvis repeterat med dansarna på länk från Cullbergs studio.

– Jag är intresserad av koreografi som inte ser ut som någonting och som utförs av exceptionellt skarpa och erfarna konstnärer. Rörelserna är få och desorienterande, men ändå mystiskt mänskliga i sin tillämpning i en oundviklig, begränsad rymd, säger hon.

Deborah Hay är associerad koreograf till Cullberg 2019-2021 tillsammans med Alma Söderberg och Jefta van Dinther. Efter det framgångsrika samarbetet med Laurie Anderson i Figure a Sea, satte Deborah upp The Match från 2004 med Cullberg till retrospektivet om sitt konstnärskap på Tanz im August i Berlin sommaren 2019.