3–4 december 2020

Johanna Fröjd: Skiftet

House, klubb och battle. Tre ord som förenar dansarna Johanna Fröjd, Ama Kyei och Mona Namér. Kliv in i deras "Skiftet" - en värld fri från vardag, fylld av puls, grooves och rytm.


Biljetter & info

3 dec
20:30
3 december
20:30
Johanna Fröjd:
Skiftet
Köp
4 dec
18:00
4 december
18:00
Johanna Fröjd:
Skiftet
Köp

Urpremiär på Dansens Hus
Spelas på: Lilla scen
Föreställningslängd: 45 min

Biljettpris: Från 100 - 200 SEK
Få upp till 40% rabatt med RÖRELSEN


Med förankring i house och i en anda av klubb och battle, skapar dansarna Johanna Fröjd, Ama Kyei och Mona Namér ett rum för att utforska vikten av en kollektiv rit och frågor som berör vi:et.

I föreställningen ”Skiftet” undersöker de olika uttryck och kvalitéer fri från vardaglig praxis, struktur och ordning, med utgångspunkt av puls, grooves och rytm med repetitiva cykler och klimax.

Koreografen Johanna Fröjd är baserad i Stockholm och hon arbetar framförallt med freestyledans inom housedansfältet, med utgångspunkt från klubb- och battlekontext. Där utforskar hon dans  inom den sociala aspekten både konstnärligt och som pedagog. Idag arbetar hon bland annat på Åsa Folkhögskola, DOCH samt dansar i verket, ”Tillvaron” av Viktor Fröjd.

Dansarna Ama Kyei och Mona Namér har lång erfarenhet inom fältet. De har båda dans- och utbildningsbakgrund från bland annat Åsa Folkhögskola, DOCH och Broadway Dance Center. De arbetar inom streetdansfältet och är aktiva inom battle och klubbkultur, vilket är det som förenar alla tre dansarna i verket.

Musiken i verket har skapats av ljuddesignern Diane Assari som tillsammans med dansarna improviserade fram dans till olika houselåtar.
– Vi har använt oss av hela house låtar, av samples, plockat ut exemplevis brus från låtarna som sätts i nya kontexter. Lager på lager av puls groove, rytm och brus.