3–4 december 2020

Johanna Fröjd Skiftet

Kliv in i Johanna Fröjd, Ama Kyei och Mona Namérs verk "Skiftet" - en värld fri från vardag, fylld av puls, grooves och rytm.


Biljetter & info

3 dec
20:30
3 december
20:30
Johanna Fröjd
Skiftet
Köp
4 dec
18:00
4 december
18:00
Johanna Fröjd
Skiftet
Köp

Urpremiär på Dansens Hus
Spelas på: Lilla scen
Föreställningslängd: 45 min

Biljettpris: Från 100 - 200 SEK
Få upp till 40% rabatt med RÖRELSEN


Med förankring till house dans traditionen, skapar dansarna Johanna Fröjd, Ama Kyei och Mona Namér ett lekfullt rum för att utforska vikten av en rit i ett kollektivt firande och läkande.  Om en rit släcks på en plats kommer den att uppstå i en annan

I föreställningen Skiftet undersöker de vad det innebär att
komma ihop, skapa symboler och att fira liv. Genom att uppmärksamma detaljer och utforska kraften i förföriska och sensuella grooves, handlar Skiftet om kroppens och sinnets helighet likväl som att kunna omvandla det dramatiska i människan och världen.

Koreografen Johanna Fröjd är baserad i Stockholm och hon arbetar framförallt med freestyledans inom housedansfältet, med utgångspunkt från klubb- och battlekontext. Där utforskar hon dans  inom den sociala aspekten både konstnärligt och som pedagog. Idag arbetar hon bland annat på Åsa Folkhögskola, DOCH samt dansar i verket, ”Tillvaron” av Viktor Fröjd.

Dansarna Ama Kyei och Mona Namér har lång erfarenhet inom fältet. De har båda dans- och utbildningsbakgrund från bland annat Åsa Folkhögskola, DOCH och Broadway Dance Center. De arbetar inom streetdansfältet och är aktiva inom battle och klubbkultur, vilket är det som förenar alla tre dansarna i verket.

Musiken i verket har skapats av ljuddesignern Diane Assari som tillsammans med dansarna improviserade fram dans till olika houselåtar.
– Vi har använt oss av hela house låtar, av samples, plockat ut exemplevis brus från låtarna som sätts i nya kontexter. Lager på lager av puls groove, rytm och brus.