23–24 april 2021

Winter guests/Alan Lucien Øyen Story, story, die

Berättelser om vår tids jakt på bekräftelse


Biljetter & info

Håll dig uppdaterad om biljettläget! Formulär för att få en notis

Spelas på: Stora scen
Föreställningslängd: 90 min (utan paus)

Biljettpris: Från 97 - 345 SEK
Få upp till 40% rabatt med RÖRELSEN


Alan Lucien Øyen beskrivs som berättarkonstens mästare. Med en fulländad sammansättning av ord, musik och hyperdetaljerad koreografi, med tvära kast mellan det absoluta konkreta och helt abstrakta, har han förmågan att gestalta vår tids stora frågor.

Alan Lucien Øyen är en av Norges mest efterfrågade scenkonstnärer och har rönt stor uppmärksamhet både i Norge och internationellt. Han har den sällsynta förmågan att lyckas kombinera sin mångsidighet som regissör, koreograf och dramatiker, vilket alltid resulterar i verk genomsyrat av hans personliga stil.

Øyens konstnärskap präglas av nyfikenhet och mod, men också ödmjukhet och komplexitet. Med en emotionell och dramatisk drivkraft och i ständig strävan efter ett uppriktigt och mänskligt uttryck tar han inspiration från främlingars berättelser, personliga anekdoter och referenser från populärkulturen.

Story, story, die. är en samling skildringar och fragment om människans ständiga jakt på bekräftelse. Hur vi arrangerar vår vardag och iscensätter vårt liv. Hur vi obevekligt söker godkännande på sociala medier såväl som irl. Med surrealistiska och absurda twister belyser Øyen beroendet mellan lögner och kärlek. Att den moderna kärleken vi söker inte är ovillkorlig och att lyckan vi söker är flyktig.

Intervju med Alan Lucien Øyen om verket

 

Story, story, die. är ett välutformat och imponerande verk för sju extraordinära dansare som behärskar koreografins krav på precision, elegans och dynamik till fullo. Koreografin är snabb, detaljerad och intrikat, både akrobatisk och överraskande. Med drastiska ljusförändringar och stämningar är Story, story, die. en svindlande dansteater som präglas av Øyens omisskänneliga estetik – ett briljant scenkonstverk som siktar på hjärtat och träffar.

 

 

  • ”And with Alan Lucien Øyen there’s never a boring minute…a champion master of storytelling.”

    Dagsavisen Inger Marie Kjølstadmyr

  • ”It’s marvelous. And fantastic.”

    Aftenposten Maren Ørstavik

  • ”It’s dancing at a high speed, detailed and intricate, surprising and acrobatic.”

    Norsk Shakespeare Tidsskrift Snelle Hal