Ett svindlande äventyr i en värld som befolkas av gudar, andar och helt vanliga människor.

Biljetter

5 mar

19:00

6 mar

19:00

Det metalliska ljudet från en handklocka, taiwanesiska folk- och japanska nakashisånger blandas med elektronisk musik och färgsprakande projektioner. Dansarna i sina fantastiska kostymer byter skepnad under resans gången får känslan av att tusentals andar dansar med dem under ljuset från bjärta lyktor.

I 13 tungor förvandlar Cheng Tsung-lung, Cloud Gates konstnärlige ledare, sina barndomsminnen av de taoistiska ritualerna och det livliga gatuliv i Taipei till en föreställning som utmanar alla sinnen. Färger, ljud och ljus tumlar om intrycken från vår Stora Scen och bjuder in publiken till en parallell, fantasifull värld.

Med en fascination för sin mors berättelser om ”Tretton tungor”, en gatukonstnär på 1960-talet, skapar Cheng Tsung-lung den fantasivärld som direkt anknyter till Bangka, det äldsta distriktet i staden Taipei, med dess tempel, religiösa ritualer, festliga parader och folkmyller.

OM KOMPANIET

Cloud Gate är namnet på den äldsta kända dansen i Kina. År 1973 antog koreograf Lin Hwai-min detta klassiska namn och grundade ett samtida danskompani: Cloud Gate Dance Theatre i Taiwan, även känt världen över som Cloud Gate. Från 2020 kommer CHENG Tsung-lung att efterträda Lin som konstnärlig chef för Cloud Gate.

Cloud Gate-dansare tränas i meditation, Qi Gong, intern kampsport, samtida dans och balett. I Lin Hwai-mins koreografier blandas forntida estetik med en samtida ingång på rörelse och dans.

Biljetter

Dela event: