Biljetter

Solo och videodokumentär i ett! Olga de Sotos An Introduction funderar över frågorna som Kurt Jooss skandalomsusade, antifascistiska verk The Green Table lämnade efter sig.

The Green Table (Der Grüne Tisch), ett av den legendariske koreografens mest kända, hade premiär i Paris 1932 och betraktas som en milstolpe i danshistorien. I det visade han sin starka reaktion på Hitlers vilja att starta ett nytt världskrig. När Hitler bad Jooss att sparka alla judar från sitt danskompani, lät han hela kompaniet emigrera till London.rnrnOlga de Soto baserar föreställningen på bilder och texter, men framför allt på intervjuer med dansarna och några av dem som satt i publiken 1932. Ett gemensamt minne som hon anser vara av stor vikt att inte glömma. Hon berör även tolkningen och överföringen av verket från dåtid till nutid. Hur kan ett verk utvecklas över tid, och som en del av i världshistorien?

Förställningen ges på franska med engelsk undertext

An introduction 
Ingår i ”Performing the Archives” – en hel vecka på Dansens Hus med hyllningar till den samtida dansens historia.Se hela programmet här

om Olga de Soto

rnKoreograf, dansare och dansforskare. Utbildad i klassisk och modern dans. 
Född i Spanien 1970, nu bosatt och verksam i Bryssel. 
Har dansat i föreställningar av inflytelserika internationella koreografer som Meg Stuart, Felix Ruckert och Jerôme Bel (som alla har gästat Dansens Hus). 
I fem år var hon assistent och artist i Jerôme Bels världsomspännande succéföreställning The Show Must Go On.

Se video: Olga de Soto om sin föreställning

Biljetter

Dela event: