Biljetter

5 dec

19:00

6 dec

19:00

Förra året gjorde koreografen Jefta van Dinther succé med sitt samarbete med Cullbergbaletten i Plateau Effect. Nu är han tillbaka på Dansens Hus med sitt största projekt någonsin.

I As It Empties Out är det kroppen som blir spelplats. Sakta men säkert tas publiken till en plats där rumsliga koordinater saknas och där kroppar försvinner och löses upp. Det blir en lek med skalor, dimensioner och tid. Längd blir plötsligt höjd och djup blir till ålder.

Föreställningen kan liknas vid en förvrängd fantasi där ljud, röster, kläder och rörelser läggs över varandra och får åskådaren att tappa orienteringen. Genom olika ritualer bjuder dansarna på en oändlig urladdning av känslor, uttryck och energi, men utan att nå ett vakuum.

Jefta van Dinther använder sig ofta av en mullrande tung elektronisk ljudbild och
hans föreställningar bjuder på starka fysiska upplevelser för publiken. I sitt nya verk samarbetar han åter med ljusdesignern Minna Tiikkainen, ljuddesignern David Kiers och konstnärsduon SIMKA. Bered dig på en kväll med storskaliga sinnesförnimmelser!

Om Jefta van Dinther

Koreografen Jefta van Dinther är har sin bas i Stockholm och Berlin. Sedan han utexaminerades från Amsterdam School of Arts har han skapat flera föreställningar, både soloverk och samarbeten. Bland hans tidigare verk finns GRIND (2011), IT’S IN THE AIR (2008) som han gjorde tillsammans med Mette Ingvartsen och PLATEAU EFFECT (2013) som skapades för Cullbergbaletten. Han har även arbetat som dansare tillsammans med koreografer som Xavier Le Roy och Ivana Muller.

Biljetter

Dela event: