Efter att i flera år, på var sitt håll ha utforskat improvisation inom strukturerade ramar, delar nu Bára Sigfúsdóttir och Eivind Lønning denna forskning med varandra i föreställningen "TIDE".

Biljetter

22 nov

19:00

23 nov

19:00

Två kroppar, två massor, rör sig sakta mot varandra och skapar en känslig lek mellan musik och rörelse. Som tidvattnets oundvikliga rörelse flödar också tonerna och kroppen genom tid och rum. Sammanbundna och hela tiden påverkade av varandra.

För publiken är TIDE en föreställning som inte bara kan upplevas med ögonen och öronen, utom också genom huden och med hela sitt jag.

Om koreograferna

Bára Sigfusdottir

Bára Sigfusdottir  (föddd 1984) är en isländsk koreograf och dansare. Hon har studerat dans vid Icelandic Academy of Arts, the Amsterdam school of the Arts och P.A.R.T.S. i Bryssel. Idag fokuserar hon främst på sitt eget koreografiska arbete.
Hennes första soloverk ”On the other side of a sand dune” kom 2012.
Hon är idag knuten till den belgiska koreografiska plattformen Grip, som startades av bland annat koreografen Jan Martens som visats flera gånger här på Dansens Hus.

Eivind Lønning

Norska kompositören och musikern Eivind Lønning (född 1983) är en väl känd musiker inom den nordiska musikscenen. Han har också uppmärksammats internationellt för sitt känskliga och personliga sound.
Eivind har vunnit flera priser för sitt arbete till exempel   Young Lindeman Award with Streifenjunko, det norska Grammy-priset i kategorin contemporary music tillsammans med Christian Wallumrød (2014) och en Grammy i kategorin jazz tillsammans med Marius Neset/Trondheim Jazz Orchestra (2015). Han har också varit nominerad två gånger till Nordiska Rådets musikpris.

Biljetter

Dela event: