Vackert drabbande resa mot en inre galax.

Biljetter

18 nov

19:00

Virpi Pahkinen har liknats vid ett orakel, en gudinna och en schaman. Precis som Pahkinens tidigare verk utlovar Black Rainbow mysticism och rituell precision. På en scen inramad av mobila tygskulpturer gestaltar fem dansare, däribland Virpi själv, en resa in i kroppen – med Pahkinens omisskännliga rörelsespråk.

De dansare som delar scen med Virpi kommer från en mängd olika discipliner och erfarenheter; en hisnande snabb locking-mästare möter en ballerina på tåspets och en yogi beskriver en barfotameditation i luften. I samspel med Jonas Sjöbloms hypnotiska musik blir Black Rainbow både konkret och gåtfull.

Virpi Pahkinen är dansmystikern som utan tvekan har skapat sitt eget universum.
Hennes dans beskrivs som majestätisk, magisk och mystisk. Vanligtvis uppträder denna globetrotter med världen som hemmascen – i vinter ger hon sig ut på de svenska vägarna. Urpremiären sker här hos oss på Dansens Hus i november, och därefter går föreställningen ut på turné i landet via Dansnät Sverige under våren 2021.

Hennes verk präglas av en intensiv scennärvaro och kan upplevas som närmast sakral. Med sitt skulpturala formspråk och poetiska mantra befäster hon sin position som en av Sveriges mest älskade koreografer – definitivt som den mest kärnfulla och egensinniga.

Biljetter

Dela event: