Som en svärm av fåglar rör sig tio dansare över scenen i ett minimalistiskt, poetiskt universum. Tillsammans utgör de en ständigt föränderlig formation som växlar mellan individualitet och kollektiv.

Biljetter

Föreställningslängd

60 minuter

4 nov

19:00

5 nov

19:00

Att samordna rörelser och anpassa sig till en grupp, är något vi ser överallt – i  naturen, i det mänskliga samhället och ner på minsta atom- och jon-nivå (ion). Handlar det om att vi samordnar oss frivilligt? Ovilligt? Eller sker det genom någon mystisk algoritm?

Christos Papadopoulos undersöker hur människor hanterar det dubbla i att vara individ och samtidigt ett flockdjur. Hur växlar människor som bildar en grupp från enhet till gemenskap? Christos studerar hur människor beter sig när vi försöker nå en gemensam klangbotten, där vi anpassar oss till andras rörelser för att passa in.

I ”ION” möter du 10 dansare i en föreställning där dansen blir en optisk illusion att meditera över. Det som tycks regisserat är alltid resultatet av mänskliga val. Det du ser är de individuella dansarnas val att anpassa sig till gruppen. Och du ser det, därför att du själv gjort det aktiva valet att komma till kvällens kollektiva föreställning.

Elina-Giounanli-2280

Christos Papadopoulos

Christos Papadopoulos har studerat dans och koreografi vid SNDO (School for New Dance Development) i Amsterdam, teater vid National Theatre of Greece, drama vid GNT Drama School och statsvetenskap vid Panteion University. Hans verk ELVEDON var förstavalet för det paneuropeiska nätverket Aerowaves 16. OPUS – ett annat av hans utmärkande verk – valdes av Aerowaves 18. Hans senaste och kritikerrosade verk för 10 artister – ION beställdes av Onassis Cultural Centre i Aten och hade premiär i Aten i februari 2018.

Biljetter

Dela event:

Fördjupat samtal/introduktion med Christos Papadopoulos och Corina Oprea 5 november kl 18.00-18.30 i foajén på Elverket. Läs mer