Biljetter och info

Observera platsen: Dansens Hus Elverket, Linnégatan 69

Fördjupat samtal/introduktion med Christos Papadopoulos och Corina Oprea 5 november kl 18.00-18.30 i foajén på Elverket. Läs mer

Medverkande

Koncept och koreografi
Christos Papadopoulos

Dramaturgi
Tassos Koukoutas

Dansare

Georgios Kotsifakis, Chara-Konstantina Kotsali, Maria Bregianni, Ionna Paraskevopoulou, Pagona Boulmpasakou, Tasos Nikas, Sotiria Koutsopetrou, Efthymios Moschopoulos, Alexis Tsiamoglou, Alexandros Nouskas-Varelas

Musik
Coti K

Ljus
Tasos Palaioroutas

Kostym
Angelos Mentis

Scenografi
Evangelia Therianou

1:e koreografassistent
Katerina Spyropoulou

2:e koreografassistent
Ioanna Antonarou

Produktionsorganisatör
Theodora Kapralou

Producerat av
Onassis Cultural Centre-Athens

Med stöd av
The Fondation d’entreprise Hermès within the framework of the New Settings programme.

Medproduktion
Théâtre de la Ville-Paris, Le Lieu Unique-Scène nationale de Nantes

Partner
Dublin Dance Festival

Turnéledare/Tour Manager
Konstantina Papadopoulou

Turné ljustekniker/Tour Re-Lighting
Alex Hills

Scentekniker på turnén/Set Technician on Tour
Stefania-Elettra Pantavos

Som en svärm av fåglar rör sig tio dansare över scenen i ett minimalistiskt, poetiskt universum. Tillsammans utgör de en ständigt föränderlig formation som växlar mellan individualitet och kollektiv.

OBS! Spelas på

Dansens Hus Elverket, Linnégatan 69

Speltid

60 min

Att samordna rörelser och anpassa sig till en grupp, är något vi ser överallt – i  naturen, i det mänskliga samhället och ner på minsta atom- och jon-nivå (ion). Handlar det om att vi samordnar oss frivilligt? Ovilligt? Eller sker det genom någon mystisk algoritm?

Christos Papadopoulos undersöker hur människor hanterar det dubbla i att vara individ och samtidigt ett flockdjur. Hur växlar människor som bildar en grupp från enhet till gemenskap? Christos studerar hur människor beter sig när vi försöker nå en gemensam klangbotten, där vi anpassar oss till andras rörelser för att passa in.

I ”ION” möter du 10 dansare i en föreställning där dansen blir en optisk illusion att meditera över. Det som tycks regisserat är alltid resultatet av mänskliga val. Det du ser är de individuella dansarnas val att anpassa sig till gruppen. Och du ser det, därför att du själv gjort det aktiva valet att komma till kvällens kollektiva föreställning.

Christos Papadopoulos

Christos Papadopoulos har studerat dans och koreografi vid SNDO (School for New Dance Development) i Amsterdam, teater vid National Theatre of Greece, drama vid GNT Drama School och statsvetenskap vid Panteion University. Hans verk ELVEDON var förstavalet för det paneuropeiska nätverket Aerowaves 16. OPUS – ett annat av hans utmärkande verk – valdes av Aerowaves 18. Hans senaste och kritikerrosade verk för 10 artister – ION beställdes av Onassis Cultural Centre i Aten och hade premiär i Aten i februari 2018. 

Ur Christos Papadopoulos dansföreställning ION
Ur Christos Papadopoulos dansföreställning ION

Se en fördjupande diskussion om Ion där Christos Papadopoulos diskuterar sitt verk med forskare inom olika fält.
ad