En cirkusföreställning som utmanar och tänjer på strukturer — våra mänskliga strukturer och vad som håller samman våra samhällen och demokratier. Varför ser de ut som de gör? Vad håller dem i balans?

Biljetter

Föreställningslängd

120 minuter (inkl paus)

7 jun

19:00

8 jun

15:00

9 jun

15:00

11 jun

19:00

12 jun

19:00

13 jun

19:00

14 jun

19:00

15 jun

15:00

16 jun

15:00

Obs! Rekommenderad ålder: Tipping Point är skapad med en vuxen publik i åtanke. Vi vet dock att Cirkörs föreställningar är välbesökta av en glad och entusiastisk barnpublik. Vi har därför ingen egentlig rekommenderad ålder – du känner ditt barn bäst. Längd på föreställningen: akt 1: 42 minuter, paus: 25 minuter, akt 2: 43 minuter

I en tensegrity-struktur hålls formen ihop av spänningar, balans och av krafter som drar åt olika håll. En minsta förändring kan få hela bygget att falla. Och vad händer när det mest fundamentala kollapsar? Vem kommer i kläm och vem ger det frihet? Tipping Point fungerar som en påminnelse om att inget är oundvikligt och att förändring är möjlig. Egentligen är det ganska enkelt. Varje handling, oavsett storlek, kan vara en del av en större förändring.


 

Alexander Weibel Weibel Photo Carlos Zaya

Alexander Weibel Weibel

Är en spanskfödd cirkusartist specialiserad på balansakter: både att själv balansera på slackropes, trådar, enhjulingar och föremål, men också att balansera föremål på sig själv. Alexander är även musiker och kombinerar ofta fiolspel med sitt cirkusartisteri. Alexander började sin utbildning vid en cirkusskola i Madrid för att sedan studera vid National Circus Shcool of Moscow samt Dans- och cirkushögskolan i Stockholm, där han även tilldelades Sophie Hultens cirkusstipendium. Alexander har uppträtt och turnerat runt på olika festivaler i Europa och tilldelats en rad utmärkelser, bland andra Special jury’s prize under Cirque De Demain i Paris 2011, Innovation Prize under IV Circus Festival of Albacete och Audience’s prize under Newcommers Show i Leipzig. Första mötet med den svenska publiken skedde under förproduktionen Knitted Piece, föreställningen som var startskottet till det som senare blev Knitting Peace i regi av Tilde Björfors. Alexander har under åren medverkat i flera av Cirkus Cirkörs produktioner som artist och regissör.

Foto: Carlos Zaya

Foto: Håkan Larsson
Biljetter

Dela event:

Som publik är det lätt att fascineras av och uppslukas av de enskilda nummer som ”Tipping point” består av när allting ser att vara så lätt utfört. Vilket naturligtvis är en synvilla.

SvD

en påtaglig poetisk kvalité i själva utförandet som gör att till exempel den italienska cirkusartisten Delia Cerutis luftakrobatik hängande i sitt hår blir lika graciöst luftig som häpnadsväckande.

SvD

Det ser förbluffande lätt ut när akrobaterna i ”Tipping point” utför sina konster. Men balans och struktur rubbas lätt, vilket är temat i Cirkus Cirkörs musikaliskt stämningsfulla verk.

SvD

Det schweiziska partrapetsparet Sébastien Klink och Morgane Stäheli arbetar också med tensegritetselement men det är deras flygande trapetsnummer som laddar rummet.

DN

... Cirkus Cirkörs uppsättning balanserar mellan det skicklighets- och styrkeuppvisande, underhållande och tankeväckande.

DN